Газовики відписали 186 мільйонів на кабельні лінії та обладнання зв’язку
25.07.2016   //  

Філія «Управління «Укргазтехзв’язок» ПАТ «Укртрансгаз» 6-15 липня за результатами тендерів замовила ТОВ «Науково-промислова компанія «Хоум-Нет» ремонт обладнання радіозв’язку і кабельних ліній зв’язку на суму 185,89 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Кабельні лінії зв’язку систем управління та зв’язку магістрального газопроводу «Союз» та Кременчук – Богородчани відремонтують на таких ділянках:

  • НПП 4/2 ВЗ Південний Буг – ВЗ Ананьїв за 69,24 млн грн.
  • НПП 2/1 – ВЗ Південний Буг НПП 4/2 за 66,59 млн грн.
  • НПП 1/5 – ВЗ Задніпровська НПП 2/1 за 12,47 млн грн.
  • 1710 км г-ду «Союз» за 8,34 млн грн.
  • 1710 км г-ду «Союз» – НПП1’/5 за 5,83 млн грн.
  • русло р. Дніпро за 10,31 млн грн.
  • р. Дніпро – НПП 1″/5 за 2,15 млн грн.
  • НПП 1″/5 – НПП 1/5 за 1,78 млн грн.

Ще 9,19 млн грн. дали на ремонт обладнання радіозв’язку вздовж МГ Уренгой – Помари – Ужгород .

На торгах щодо кабельних ліній єдиним конкурентом було ПАТ «Свемон-Захід». На деякі з них прийшло ПП «Берлин престижбуд» із дорожчими заявками, але їх відхилили через відсутність копій сертифікату на обладнання та договору з його виробником.

За підряд на ремонт обладнання з переможцем змагалося лише ТОВ «СТМ Будзв’язок». Дорожче ТОВ «Диона – ЛТД» не допустили через прострочені та англомовні сертифікати.

Кременчуцький оператор «Хоум-Нет» виграв тендери вперше.

Власниками фірми є Сергій Курилов, Дмитро Діденко та Андрій Миколайович Мірошник. Що до останнього, то людина з такими ПІБ є нардепом від партії «Самопоміч». Керує фірмою Тетяна Чужа.

Курилов також володіє іншим місцевим провайдером ТОВ «Гігапон» разом з Андрієм Єфременковим. Крім того, у 2010 році він ішов у Кременчуцьку міськраду від партії ВО «Свобода».

Львівський «Свемон-Захід» на 83% належить ТОВ «Волтехбуд» Володимира і Надії Стецюків, керує ним Олександр Матлак.

Дніпровець Володимир Стецюк раніше був головою правління ВАТ «АК «Київреконструкція» братів Крючкових.

До керівних органів конкурента входить низка представників компанії «Тект», а наглядову раду очолює Роман Вадимович Гриб. Власником «Текту» є Вадим Гриб, який раніше працював радником голови СБУ Валерія Хорошковського. У 2005 році Гриб також був заступником голови уряду Криму Анатолія Матвієнка – екс-губернатора Вінниччини. Його племінник Сергій Березенко у 2014-2015 роках очолював Державне управління справами президента України Петра Порошенка.

Кіровоградський «СТМ Будзв’язок» зі статутним капіталом 400 грн. належить Дмитру Латушкіну. Останній також володіє ТОВ «Світ-Нет» з Ігорем Язановим. Обидві фірми не перемагали на торгах.