Портовики заправились у «єремеєвців» на 118 мільйонів
21.07.2016   //  

ДП «Адміністрація морських портів України» 14 липня за результатами тендеру уклало дві угоди про поставку палива на суму 117,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Вог Рітейл» із групи «Континіум» партнерів покійного нардепа Ігоря Єремеєва поставить сезонне дизельне паливо, бензин марок А-92 та А-95 Євро наливом на 97,61 млн грн.

ТОВ «Нафтотрейд Ресурс» отримає ще 19,95 млн грн. за паливо по бланкам-дозволам.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі види палива не оприлюднили.

Строк поставки за обома угодами – до 15 лютого 2017 року.

Єдиним конкурентом переможців було ТОВ «Інгус Ойл».

ТОВ «Техойл Рітейл» пропонувало меншу партію на 0,4% дешевше. Заявку відхилили, бо фірма не вказала конкретний стандарт в інформації про вимоги до якості товару, а також дані про її непритягнення за антиконкурентні дії.

«Нафтотрейд ресурс», створений десять років тому, почав вигравати тендери лише в лютому цього року й відтоді виграв їх на 602,46 млн грн.

Фірма зареєстрована в Луцьку по вул. Кременецька, 38, де прописана низка фірм із групи «Континіум», у тому числі ТОВ «Вог Рітейл».

Із січня засновником «Нафтотрейд ресурсу» є Юрій Йоржик, який також керував ТОВ «Ойл карт центр». До нього засновниками були Віктор Леуш та Валентин Цьось.

Леуш є міноритарним акціонером «Банку інвестицій та заощаджень», який належить власникам «Континіуму» Степану Івахіву, Сергію Лагуру, Сергію Корецькому, Петру Димінському та Євгену Єремеєву – брату покійного лідера групи Ігоря Єремеєва.

Одеський «Інгус Ойл» належить Наталії Фарині, власниці ТОВ «Трейдингова компанія «Інгус». Керівником обох фірм є Андрій Фарина.

Свого часу засновником фірми-конкурента був В’ячеслав Обідаєв.

Із 2012 року «Інгус Ойл» отримав підрядів на 118,04 млн грн., з яких 67,38 млн грн. – у червні в ДП «Іллічівський морський торговельний порт».