«Укргідроенерго» роздало 23 мільйони на аварійну безпеку Каховської і Дністровської ГЕС
17.07.2016   //  

ПАТ «Укргідроенерго» 7-8 липня уклало дві угоди про будівництво системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення на ГЕС на загальну суму 23,07 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Укртрансзв’язок» оснастить такою системою Каховську ГЕС за 15,56 млн грн.

ТОВ «Телеком-Комплекс» отримає 7,51 млн грн. на систему Дністровської ГЕС.

Виконають будівельні роботи, придбають і змонтують устаткування, прокладуть кабель і проведуть пусконалагодження.

Із першим переможцем змагалося ТОВ «Укрзалізничавтоматика», а з другим – ТОВ «Одесакомунекологія».

Останнє пропонувало роботи на Каховській ГЕС на третину дешевше. Заявку відхилили через невідповідність апаратури та програмного забезпечення вимогам тендеру, неповний аналіз цін будівельних матеріалів у регіоні та не виключену вартість електроенергії замовника. Крім того, розмір кошторисного прибутку та адміністративних витрат на пусконалагоджувальні роботи не відповідав ДСТУ-Н Б Д.1.1-3:2013.

Тендер щодо Дністровської ГЕС провели з четвертої спроби. Двічі торги відміняли, відхиливши всі пропозиції, включно із дещо дешевшими. Втретє на торги прийшов лише «Телеком-Комплекс».

«Укртрансзв’язок» зі статутним капіталом 1 тис грн. записаний на Зуріко Магамедова з смт. Лазурне Херсонської обл. Керує фірмою київський адвокат Василь Гузіков.

Магамедов є автором патенту на систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення. Він також співволодіє ТОВ «Промислово-інноваційний союз» і ТОВ «Електронний світ України».

За даними ЗМІ, за часів уряду Юлії Тимошенко в 2009 році «Електронний світ України» брав участь в схемі монополізації ринку електронної звітності, яку пов’язували з ім’ям «хрещеного батька» Тендерної палати України, нардепа Антона Яценко. Тоді власниками фірми були Сергій Юдін, Олександр Савченко, Андрій Онопрієнко, Вячеслав Мартинов і Леся Денисенко.

Харківський «Телеком-Комплекс» належить Наталі Плотниковій, Василю Ліпчанському і Дмитру Плотнікову. Останні двоє теж мають патент на систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій.