Кононенко привів Крючкових у владу як «непоганих хлопців»
14.07.2016   //  

Лобістом братів Крючкових був заступник голови парламентської фракції «БПП» Ігор Кононенко. Про це в інтерв’ю Дмитру Рясному в «Економічній правді» повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк.

Вовк заявив, що у нього важкі стосунки з Кононенком, який «неодноразово просив про речі, у яких я йому відмовляв».

«Він говорив, що Крючкови з “Енергомережі” – непогані хлопці. Потім він свою думку змінив, а я зрозумів, що на нього не потрібно ображатися. До нього як до заступника голови фракції приходить багато людей з проханнями, і він іноді в командному тоні намагається це ретранслювати. Однак у мене немає завдання їх виконувати», – розповів Вовк.

Нагадаємо, Дмитро Крючков є головою правління компанії «Енергомережа», яка торік взяла під контроль роботу низки державних обленерго. Нещодавно НАБУ оголосило Крючкова у розшук у справі про виведення третини мільярда гривень з ПАТ «Запоріжжяобленерго» через переуступку фірмі прав на отримання коштів за поставлену місцевим заводам електроенергію.

Радником Крючкова у «Енергомережі» є Василь Салигін, колишній голова Харківської облради. Оточення Салигіна і Платонова є власниками фірм, які торік консолідували борги державного «Центренерго» напередодні приватизації.

Леонід Крючков нещодавно був заступником директора ДП «Укрінмаш» з концерну «Укроборонпром».

Торгівля зброєю знаходиться у сфері відповідальності першого заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського.

Він і Кононенко є найближчими бізнес-партнерами президента України Петра Порошенка.