Звільнений з «Зовнішторгвидаву» Кулак може сьогодні очолити закупівельний підрозділ «Укрзалізниці» (додано)
13.07.2016   //  

керівництвоВиконуючим обов’язки директора філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» може бути призначений Олександр Кулак. Про це «Нашим грошам» повідомило джерело з «Укрзалізниці».

Рішення про призначення може бути прийнято правлінням «Укрзалізниці» сьогодні 13 липня.

Після опублікування цієї інформації джерело повідомило, що питання про призначення Кулака так і не потрапило на розгляд правління.

Олександр Кулак нині займає посаду замдиректора філії «ЦЗВ» (раніше називалась «Укрзалізничпостач»), яка є закупівельним підрозділом залізниці.

Кулака було призначено наприкінці 2015 року, коли ЦЗВ очолив Данило Мізін, який вже працював в «Укрзалізничпостачу» у 2005 році. Мізін вже відповідав за тендери «Укрзалізничпостачу» у 2005 році, а згодом очолював одеський базар «Південний» і мав проблеми з податківцями за цей період роботи.

Кулак раніше до 2015 року працював директором держпідприємства «Зовнішторгвидав», яке забезпечує роботу «Вісника державних закупівель».

Проти його заступника Володимира Мирутенка СБУ порушувала карну справу за те, що він розмістив заднім числом у «ВДЗ» інформацію про тендер «Київмедавтотранс». Мирутенко уклав із прокурором угоду про визнання винуватості і 27.12.2013 р. був покараний 13 600 грн. штрафу.

У свою чергу Генпрокуратура з’ясувала, що у період керівництва відомством Віктором Пшонкою, ГПУ публікувала свої тендери у спецвипусках «Вісника державних закупівель», про які ніхто не знав.

Слідчі повідомили, що мають підстави вважати, що колишні керівники ДП «Зовнішторгвидав України» за попередньою змовою із службовими особами Генеральної прокуратури видавали так звані спецвипуски «ВДЗ», які друкувалися в обмеженій кількості та надавалися виключно ГПУ для долучення до тендерної документації. Це давало змогу ГПУ пред’являти повні пакети документів у казначейства для подальшого перерахування грошей переможцям фіктивних тендерів.

Директором «Зовнішторгвидаву» у 2012 році був Олександр Кулак. Після початку карної справи проти Мирутенка він звільнився, але вже 2013 році повернувся на посаду директора «Зовнішторгвидаву».

Остаточно Кулака звільнили з «Зовнішторгвидаву» у 2015 році за згодою сторін. При цьому Мінекономрозвитку подякувало Кулаку за «плідну співпрацю» і побажало «успіху у подальшій кар’єрі».