Власники ресторану Кернеса розіграли 20 мільйонів на ремонт вулиці з фірмою довіреної особи Косінова
11.07.2016   //  

Департамент інфраструктури Харківської міськради 5 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «ДБК «Уровень» щодо реконструкції організації дорожнього руху по вул. Академіка Павлова вартістю 20,18 млн грн.

Про це стало відомо з «Вісника державних закупівель».

Роботи мають бути виконані в 2016-2017 роках і пройдуть по вул. Академіка Павлова на ділянці від вул. Героїв Праці до вул. Уборевича. З документації конкурсних торгів відомо лише, що роботи передбачають зміну геометрії проїжджої частини і облаштування зовнішнього освітлення. Більше детальна інформація в «ВДЗ» відсутня.

Єдиним конкурентом переможців було ТОВ «Індастріал Білдінг Груп».

ТОВ «ДБК «Уровень» заснували депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман.  Останні також є серед засновників ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє Сумським ринком у Харкові. В минулому році серед засновників «Діани» був син мера Харкова Геннадія Кернеса  Даніїл Прівалов.

Крім того, ТОВ «КУА «Фінекс-капітал» є засновниками ТОВ «Фірма «Асканіо». Остання володіє будівлею по вул. Університетська,2 де знаходиться ресторан «Нікас» (був підпалений у 2013 році). Керує цим закладом Вікторія Морозова, яка також є керівником ресторану у резиденції Геннадія Кернеса – готелі «Національ».

Засновниками ТОВ «Індастріал Білдінг Груп» зараз є Владислав Кутовий, Наталія Головко та Тетяна Спіцина. Серед підписантів вказаний Станіслав Кієвець.

Кієвець та Кутовий є помічниками нардепа Анатолія Денисенко. Раніше «Індастріал Білдінг Груп» була записане на дві фірми, які належали Денисенко особисто.

Щодо Тетяни Спіциної, то вона з’явилася у засновниках нещодавно. Вона була довіреною особою  на виборах до Верховної Ради у 2014 році голови ДФІ в Харківській області Станіслава Косінова, а також входила до співзасновників Благодійного фонду «Українська Слобожанщина», який володіє рекреаційними землями на Харківщині. Серед інших засновників фонду – члени родини Косінова.