Франківська міськрада всупереч генплану виділить оточенню Пупса три гектара під забудову
11.07.2016   //  

Івано-Франківська міська рада 8 червня планує змінити детальний план шести кварталів міста, щоб дозволити забудову на площі 3,5 га.

Про це пише видання «Побудовано в Франківську».

Територія, яку міська рада планує віддати під забудову, передбачена в генеральному плані міста під склади та бази підприємств. Але в проекті рішення сесії депутатам пропонують в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську дозволити будівництво 33 багатоповерхівок, дитячого садка на 100 місць та підземного паркінгу на площі 3,48 га.

Частину з цієї ділянки – 1,5 га, міськрада в квітні віддала під забудову ТОВ «Івано-Франківська дорожня служба». Ця фірма без тендерів отримує мільйонні замовлення мерії на благоустрій.

Засновником ТОВ «Івано-Франківська дорожня служба» є ТОВ «Західполіркомплект».

Від «Наших грошей»

Засновником ТОВ «Західполіркомплект» сьогодні вказаний Анатолій Бойчук. Але ще весною власницею фірми була Уляна Павликівська – помічник секретаря Івано-Франківської міської ради Оксани Савчук.

На місцевих виборах минулого року Павликівська балотувалася до Івано-Франківської міської ради від партії «Свобода». Тоді вона вказала, що працює менеджером в ТОВ «Румата». Заснували цю фірму двоє мешканців Івано-Франківська Роман Гуцуляк і Сергій Королюк та львів’янин Олег Магулка. Останнього в ЗМІ називають юристом Ігоря Кривецького – екс-народного депутата, головного спонсора партії «Свобода».

Від «Свободи» на останніх місцевих виборах балотувалася директор ТОВ «Івано-Франківська дорожня служба» Ірина Джус. Тоді вона вказала, що працює бухгалтером в ТОВ «Комунальні інвестиції», власником якого є Михайло Сеньків. Але до виборів співвласницею фірми була секретар міськради Оксана Савчук, яка також обралася від «Свободи».