«Антонов» майже через рік повідомив про закупівлю в Росії обладнання на півмільярда рублів
06.07.2016   //  

ДП «Антонов» 19 вересня 2015 року уклало угоду з ПАТ «ВАСО» (Росія) на поставку агрегатів, деталей і вузлів для цивільних літаків на суму 491,67 млн руб. Дані про укладання угоди оприлюднили у «Віснику державних закупівель» 24 червня 2016 року.

Замовили деталі передньої та задньої механізації крила, скління ліхтаря кабіни екіпажу, мотогондолу двигуна, пілони, хвостове оперення та сильфони.

У 2016 році мали поставити комплектуючих на суму 69,19 млн руб. Терміни щодо решти у звіті не вказані. Модель літака, для якої призначений весь товар, теж невідома.

«Воронежское акционерное самолетостроительное общество» входить до складу російського ПАТ «Объединенная авиастроительная корпорация», основним акціонером якого є держава.

Нагадаємо, у 2013 році Міноборони РФ замовило в «ОАК» літаки Ан-48-100Е. При цьому 70% комплектуючих мали бути виготовлені в Росії, а 30% – в Україні за кооперацією. «Антонов» відповідав за поставку елементів крила та центральної частини фюзеляжу. Остаточна збірка відбувалася на заводі «ВАСО».

У лютому повідомлялося, що цьогоріч Росія отримає п’ять таких літаків. На той час три з них уже перебували в Воронежі, а два – на фінальній стадії агрегатної збірки.