Оточення Кернеса розіграло на розширенні кладовища 40 мільйонів
05.07.2016   //  

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 24 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Вега-Буд» щодо будівництва міського кладовища вартістю 42,22 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи на пр. Гагаріна, 362 (кладовище № 18) планується виконати до кінця 2017 року.  За цей час потрібно побудувати колумбарій, водопровід та тротуари, встановити зовнішнє освітлення, організувати паркінг та висадити дерева і квіти. Площа ділянки, відведеної під будівництво, становить 9,940 га, вона розрахована на 21246 поховань. Розрахунки показують, що на організацію одного поховання витратять майже 2 тис. грн.

ТОВ «Вега-Буд» зареєстровано на Сергія Колесника, який з 2005 року є директором фірми. До липня 2012 року власниками «Вега-Буд» були Оксана Віталіїївна Ганжа і Лілія Михайлівна Золотарьова. На Сергія Колесника також записана частка у ТДВ «Спецбуд-3», яким керує депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Віталій Ганжа.  Депутатом міськради  від «Відродження» також є й директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Володимир Чумаков.

«Вега-Буд» нещодавно виграло тендер на 47,42 млн грн. на будівництво доріг.

Єдиним конкурентом під час торгів було ТОВ «Паркінг +». Це  ще один тендерний  фаворит Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був нинішній директор Департаменту Чумаков. Після його переходу на роботу в мерію засновники фірми змінювались і у травні 2016 року її власником стала гонконгська компанія «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед». Бенефіціаром «Паркінг +» тепер вказано громадянина Малайзії Тан Джин Лі, який мешкає у Швейцарії.