Начальник ДСНС Волині ховає свій розкішний маєток від декларації за схемою довгобуда (фото)
04.07.2016   //  

Володимир ГрушовінчукНачальник управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук є власником розкішного маєтку в с. Лище під Луцьком, який він не вносить до декларації через статус недобудови.

Про це пише Юрій Горбач на інформаційно-аналітичному порталі «4 влада».

На 13 сотках землі збудовано великий будинок, гараж для двох авто, господарська споруда, постелено газон та все це обнесено високим парканом.

«На перший погляд здається, що в будинку живуть і він уже давно завершений. Офіційно ж будівлі ще не здані в експлуатацію» – пише журналіст.

Будинок Грушовінчуків

Грушовінчук все життя провів у пожежно-рятувальній службі. З грудня 2003 року займає посаду начальника управління спочатку МНС, потім ДСНС у Волинській області. В 2005 році він отримав службову трикімнатну квартиру, яку згодом приватизував.  Дружина МНСника Леся Грушовінчук раніше працювала керівником волинської філії державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Інформ-ресурси», а зараз не працює.

Землю у Лище, на якій нині виріс будинок Грушовінчука, наприкінці 2007 року отримував батько його підлеглого – заступника начальника частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області Артура Куца. А той вже подарував ділянку начальнику.

У травні у травні 2014 Грушовінчук подав декларацію про початок будівництва, хоча сам чиновник стверджує, що будівництво триває вже 10 років і через дорожнечу робіт вони завершені тільки ззовні помешкання. Тому, будинок він не вказує в декларації.

Будинок Грушовінчуків 2

За 2015 рік Грушовінчуки задекларували майже 187 тисяч гривень сукупного доходу.

Земля, на якій будується начальник ДСНС Волині, раніше була відчужена у ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр». Після цього майже 6 гектарів було роздано фізичним особам. Зараз власниками багатьох ділянок в с. Лище є волинські високопосадовці. Спроба прокуратури скасувати відчуження земель у держпідприємства була невдалою.