Екс-головний шляховик Львова за 21 мільйон відремонтує аварійний міст
03.07.2016   //  

містДепартамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради 7 червня за результатами тендеру замовив ТОВ «Західтрансбуд» аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі по вул. Городоцькій, 166 на суму 20,80 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року виконають демонтаж, встановлять опори і прогонові конструкції, з’єднають міст із підходами, відсиплють та укріплять конуси, влаштують асфальтобетонне покриття, інженерні комунікації та сходи, встановлять дорожні знаки, огородження і турнікети, а також нанесуть розмітку.

За даними місцевих ЗМІ, рух через аварійний шляхопровід перекрили ще у травні.

У торгах також брали участь ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» і ТОВ «Тернопіль мостобуд» із дорожчими пропозиціями.

«Західтрансбуд» контролює Степан Маїк, який у 2002-2008 рр.. очолював Службу автодоріг у Львівській області та керував Львівським облавтодором у 2006-2008 рр..

За даними «ВДЗ», усього фірма виграла тендерів на 105,01 млн грн.

Власниками фірми «Онур Конструкціон Інтернешнл» є Онур Четінджевіз, Ісхан Четінджевіз з Туреччини та львів’янин Олег Фаріон. Останній досі не був засновником жодного підприємства, але з 2011 року і по сьогодні є директором ПП «Глоріо», яке управляє рестораном в Брюховичах.

Торік проти «Онуру» порушили кримінальне провадження за заволодіння бюджетними коштами при реконструкції вулиць у Києві в 2011-2012 роках.

Водночас із 2011 року «Онур» виграв тендерів на 3,85 млрд грн.

«Тернопіль Мостобуд» належить низці фізосіб, зокрема Юрію Левковичу (50%) і його сину Володимиру Левковичу (36%).

Володимир Левкович є співвласником та керуючим партнером юридичної фірми «Ярлан». Влітку 2015 року він представляв у Господарському суді Києва фірму «Борен-А», що входить у Корпорацію «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського – тестя голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. У листопаді того ж року «Борен-А» та «Ярлан» розіграли підряд КК «Київавтодор» на ремонт дороги за 10 млн грн.