Житомирським комунальникам не вдалося стягнути 3 мільйони з дружини нардепа-«порошенківця»
02.07.2016   //  

КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської облради програло позов про стягнення 2,80 млн грн. із ТОВ «Фаворит Девелопмент Компані». Про це свідчить постанова Рівненського апеляційного господарського суду від 15 червня.

У 2013 році КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради передало в оренду ТОВ «Фаворит Девелопмент Компані» цілісний майновий комплекс КП «Обласний лікувально-оздоровчий реабілітаційний центр «Полісся».

Майно знаходиться за адресою м.Житомир, провулок Оздоровчий 7, на земельній ділянці 4,15 га. За оцінкою станом на 2012 рік вартість комплексу складала 5,47 млн грн.

Договір оренди договір укладався на два роки. Однак вже у 2013 році «Фаворит Девелопмент Компані» запропонувала розірвати договір оренди, посилаючись на те, що не може використовувати об’єкт за цільовим призначенням. У листопаді 2013 р. Житомирська облрада дала згоду на розірвання договору. У подальшому «Фаворит Девелопмент Компані» проект розрівання договору так і не підписала.

У 2014 році місцевий суд за позовом компанії визнав договір оренди недійсним, але суд апеляційної інстанції та Вищий госпсуд це рішення скасували.

У жовтні 2015 року за позовом КП договір оренди було розірвано через суд і «Фаворит Девелопмент Компані» зобов’язано повернути комплекс комунальному підприємству.

Посилаючись на вищезгадані рішення, КП подало позов про стягнення 1,63 млн грн. боргу з орендної плати за період з лютого 2013р. по жовтень 2015р., а також 0,27 млн грн. пені і 0,90 млн грн. неустойки.

У квітні цього року місцевий суд у позові відмовив. До уваги було взято акт приймання-передачі від листопада 2013 р., за яким орендар «Фаворит Девелопмент Компані» передав майновий комплекс балансоутримувачу КП «Обласний лікувально-оздоровчий реабілітаційний центр «Полісся».

Суд вирішив, що юридично орендоване майно залишалось у користуванні «Фаворит Девелопмент Компані», оскільки договір не був розірваний, але фактично орендоване майно вибуло з його користування. Крім того, в рамках іншої судової справи, із «Фаворит Девелопмент Компані» вже стягнуто 0,27 млн грн. орендної плати за вересень-грудень 2013 р.

Комунальне підприємство стверджувало, що акт приймання-передачі був підписаний, але фактично передачі майна у листопаді 2013 року не відбулося. КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської облради подало апеляцію, але програло.

Співвласниками «Фаворит Девелопмент Компані» є Костянтин Пожидаєв і Жанна Розенблат, дружина Бориса Розенблата, народного депутата від партії «Блок Петра Порошенка».