У Кернеса переграли тендер на ремонт проспекту вартістю 50 мільйонів
02.07.2016   //  

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 23 червня уклав угоди з ТОВ «Вега-Буд» щодо капітального ремонту проспекту Перемоги загальною вартістю 47,42 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели по коректованій документації. Роботи потрібно виконати до кінця 2018 року. Заплановано провести капітальний ремонт трьох ділянок проспекту Перемоги: від вул. Клочківської до ХІБС за адресою просп. Перемоги, 55  (вартість робіт –  17,08 млн грн.), від ХІБС до зупинки громадського транспорту «Шкільна» (21,27 млн грн). та від зупинки громадського транспорту «Шкільна» до кола трамваю (9,07 млн грн).

Ремонт повинен бути виконаний з укладанням дорожніх плит та двох шарів асфальту. Також технічними завданнями передбачено облаштування тротуарів, бортових каменів, підняття оглядових колодязів, встановлення пандусів, знаків дорожнього руху та кронування дерев.

Загальна довжина ділянки, яку планують реконструювати, становить 2 км.

Відмітимо, що минулого року у Харкові вже проводили тендери на капітальний ремонт цих ділянок. Тоді Департамент тоді уклав угоди з ПП «ПВКП «Укрєвробуд 2013» на загальну суму 67,03 млн. грн. У «ВДЗ» є інформація щодо виконання цим підприємством договорів на загальну суму 9,91 млн. грн. термін договорів завершився 23 березня 2016 року, хоча планувалося, що роботи мають бути виконані до кінця 2017 року.

ПП ПВКП «Укрєвробуд 2013» зареєстрованн в м.Орджонікідзе Дніпропетровської області на Артуріка Фтояна. Йому також ПВКП «Будівельна компанія «Арва».

У жовтні 2007 року прокуратура безуспішно оскаржувала реєстрацію компанії «Арва». Проти Фтояна була порушена справа  за використання підробленого паспорта. Але той у суді зумів зняти з себе звинувачення.  В червні 2015 року Фтоян був засуджений за підроблення документів під час проведення конкурсу на вулиці Шевченка в м. Нікополі, Дніпропетровської області. Тоді він підробив довідку про наявність у підприємства обладнання та матеріально-технічної бази.

На нові торги з реконструкції проспекту Перемоги крім «Вега-Буд»  пропозицію подало  ТОВ «Дорстрой Монтаж». Засновниками цієї фірми є  є Анатолій Чаговець і Анатолій Тунік. Останній відомий як партнер Євгена Прусенка по ТОВ «Євродорінжпроект». Після обрання Віктора Януковича президентом Прусенко був радником голови «Укравтодору» Володимира Демішкана, а у 2013 році сам очолив «Укравтодор».

Анатолій Чаговець минулого року балотувався до Чугуївської районної ради від порошенківської «Солідарності».

ТОВ «Вега-Буд» зареєстровано на Сергія Колесника, який з 2005 року є директором фірми. До липня 2012 року власниками «Вега-Буд» були Ганжа Оксана Віталіїївна і Золотарьова Лілія Михайлівна. На Сергія Колесника також записана частка у ТДВ «Спецбуд-3», яким керує депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Віталій Ганжа.

Депутатом міськради  від «Відродження» також є й директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Володимир Чумаков.