Херсонські чиновники продовжують платити за оздоровлення дітей біглому прихильнику Путіна
01.07.2016   //  

Управління праці та соціального захисту населення Каховської міськради 24 червня за результатами тендеру акцептувало пропозицію ТОВ «Генічеський сільськогосподарський оздоровчий дитячий заклад ім. Іллі Кулика» щодо оздоровлення дітей вартістю 0,29 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Протягом червня-серпня в санаторії пройдуть оздоровлення 80 дітей. Розрахунки показують, що вартість послуги на 21-денний відпочинок однієї дитини складає 3570 грн.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було КЗ «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Орльонок», яке заснувала Солонянська райрада Херсонської області. Вартість пропозиції комунальників була ідентична вартості пропозиції приватного оздоровчого закладу, але на формування оцінки також впливало відповідність учасника кваліфікаційним критеріям. В протоколі оцінки конкурсний комітет оцінив пропозицію комунального закладу в 88 балів, а пропозицію приватного – в 89 балів.

Засновниками ТОВ «Генічеський сільськогосподарський оздоровчий дитячий заклад ім. Іллі Куліка» є ПАТ «Волна» та ПП ПОП «Чонгар». Ще на початку червня бенефіціаром оздоровчого закладу був вказаний  екс-голова Генічеської РДА Сейтумер Німетуллаєв, але сьогодні кінцевим власником вказана його дружина Надіє Німетуллаєва. Вона ж тепер записана і керівником фірми замість Надії Михайлюк.

Сейтумер Німетуллаєв в Україні оголошено в розшук, правоохоронці його звинувачують, зокрема, у відправці загонів «тітушок» до Києва. Зараз екс-чиновник переховується в окупованому Кримуде став  головою громадської організації «Къырым Бирлиги», яка  співпрацює з російською владою.

На початку червня Херсонський ліцей Херсонської облради замовив дитячому закладу ім. Іллі Куліка» оздоровлення дітей на суму 0,44 млн грн. Тоді це замовлення також безуспішно намагався отримати комунальний заклад «ДЗОВ «Орльонок».