Фірма отримала можливість продати «Оперу», яка забезпечує держкредит на 145 мільйонів
01.07.2016   //  

Банкрутуюча фірма «Індастріал Білдінг Компані» вдруге добилася скасування арешту культурно-розважального комплексу «Опера» і адмінбудівлі у Дніпропетровську, отримавши перед тим згоду суду на продаж цієї нерухомості. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 13 червня.

Перший арешт на нерухомість по вул. Дзержинського, 23 і Шевченка, 41 у Дніпропетровську був накладений у січні цього року. Однак у березні він був скасований, та через кілька днів накладений повторно.

13 червня суд вдруге скасував арешт майна, посилаючись на ухвалу Госпсуду Дніпропетровської області (суддя Примак С.А.), відповідно до якої ліквідатор «Індастріал Білдінг Компані» у травні отримав згоду суду на продаж вказаної нерухомості. При винесенні ухвали госпсуд послався на лист «Родовід банку» від 02.02.2016, з якого вбачається, що банк не заперечує проти продажу майна банкрута. Разом з тим суд відмовив «Родовід банку» у призначенні незалежної оцінки майна. Початкову вартість нерухомості має визначити ліквідатор фірми.

Зазначимо, що 6 червня за апеляційною скаргою «Родовід банку» провадження у справі про банкрутство «Індастріал Білдінг Компані» було зупинене.

Нагадаємо, «Індастріал Білдінг Компані» у січні 2010 року взяла кредит у державного «Родовід банку», передавши в іпотеку нерухомість по вул. Дзержинського, 23 і Шевченка, 41, оцінену у понад 145 млн грн. Ці будівлі фірма купила у фізособи в той же період. Зауважимо, що фірма також передавала в іпотеку банку неіснуючі земельні ділянки.

У листопаді 2012 року було розпочате кримінальне провадження за фактом розтрати коштів «Родовід банку» через кредитний договір з «Індастріал Білдінг Компані». Розслідування проводить Головна військова прокуратура ГПУ.

27 травня 2014 року фірма була визнана банкрутом. «Родовід банк» надав суду вимоги на суму 459,57 млн грн, з яких 145,55 млн грн були забезпечені заставою вказаної нерухомості. У грудні 2014-го суд визнав вимоги банку на суму 200,76 млн грн, а також на 145,55 млн грн, забезпечених заставою. Ліквідатором фірми є Левченко Віталій Володимирович.

«Індастріал Білдінг Компані» з 2009 року оформлена на Миколу Касьяна. Цю фірму пов’язували з екс-нардепом від «Фронту змін» Денисом Дзензерським.