Оточення Кернеса розіграло між собою 84 мільйона на ремонт вулиць
30.06.2016   //  

Московський проспектДепартамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради та його структурний підрозділ уклали три угоди з ТОВ «Паркінг +» щодо ремонту доріг у 2016-2018 роках на загальну суму 84,35 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Зокрема, 14 червня Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту замовило реконструкцію проспекту Московського від просп. Маршала Жукова до вул. Харківських Дивізій вартістю 57,16 млн. грн.

Планується виконати роботи з реконструкції 32 тис кв.м. дорожнього полотна та 14 тис кв. м. тротуарів.

Департамент 22 червня замовив реконструкцію вул. Харківських дивізій вартістю 24,20 млн. грн. Тут заплановано на вирівнювальний шар покласти асфальт товщиною 5 см, також будуть проведені роботи з укладання армуючої сітки та плит, ремонту тротуарів та озеленення. Довжина вулиці, на якій планується виконати роботи – 1,58 км.

Іншою угодою Департамента від 22 червня передбачено, що ТОВ «Паркін+» відремонтує провулок Електромеханічний, вартість робіт 2,98 млн грн.

Єдиним конкурентом переможців під час усіх тендерів було ТОВ «ДБК «Уровень», пропозиція якого була на 2% дорожчою. Це підприємство заснували депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман.  Останні також є серед засновників ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє Сумським ринком у Харкові. В минулому році серед засновників «Діани» був син мера Харкова Геннадія Кернеса  Даніїл Прівалов.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту  будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. Згодом засновники змінювались і у травні 2016 року фірму переписали на гонконгську компанію «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед». Бенефіціаром «Паркінг +» тепер вказано громадянина Малайзії Тан Джин Лі, який мешкає у Швейцарії.

У 2016 року ТОВ «Паркінг +» все заключив угод з Департамент дорожнього будівництва та шляхового господарства та його структурних підрозділів на суму 183,63 млн грн. Всього ж з 2010 року ця фірма отримала підрядів від мерії Кернеса на понад 1 млрд грн.