Непоп дав своїм заступнику і бухгалтерці 205 мільйонів на школу на Караваєвих дачах (фото)
30.06.2016   //  

школа на Караваєвих дачахКП «Житлоінвестбуд-УКБ» 23 червня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Фундамент» про будівництво школи на розі вул. Лебедєва-Кумача і вул. Яблонської (вул. Землячки) в Солом’янському р-ні Києва за 205,15 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівництво почалося ще в 2008 році, але згодом зупинилося.

До кінця року завершать зведення школи на 720 місць, виконають зовнішнє і внутрішнє опорядження, влаштують інженерні мережі (в т. ч. «теплу підлогу») і телекомунікації, придбають і змонтують два ліфти та обладнання. Крім того, влаштують асфальтобетонне покриття, встановлять освітлення та огорожу, озеленять територію.

Єдиним конкурентом було СТ «Інбуд» із вищою на 4% ціною.

Фірма «Фундамент» пов’язана з директором «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеславом Непопом і Михайлом Голицею, екс-очільником Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА та екс-директором АТ «ХК «Київміськбуд».

Наглядову раду «Фундаменту» очолює Віктор Білич – помічник-консультант депутата Київради від «Блоку Петра Порошенка» Непопа та його ж заступник по «Житлоінвестбуду».

Пакетом у 23% акцій володіє Віталій Пузійчук – син Віктора Пузійчука, власника ТОВ «КЖБК», що є підрядником «Київміськбуду».

Стільки ж акцій має Анжеліка Ковальова, яка раніше очолювала відділ адміністративно-кадрової роботи «Житлоінвестбуду».

Ще 23% належить Валентині Граділь, бухгалтеру Непопа. Вона співволодіє ТОВ «Укржитлоінвест» разом із Віктором Шустером, бізнес-партнером по будівельній компанії «Київбудмонтаж» Миколи Негрича, зятя Голиці. До 2014 року цей пакет належав самому Шустеру.

Крім того, 23% акцій заведено на кіпрський офшор «Амбер Рутенія Лімітед» (Amber Rutenia Limited).

Засновниками «Інбуду» є Віктор Нотевський, Михайло Бобрик, Микола Палієнко і Валентин Хоменко.

Палієнко свого часу керував КП «Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій».

«Інбуд» регулярно отримує підряди «Житлоінвестбуду». Нещодавно він виграв у «Фундаменту» тендер на реставрацію Київського велотреку за 74,12 млн грн.