Міськрада передумала продавати будівлю без землі за стартовою ціною
30.06.2016   //  

ТОВ «Алмаз Інжинірінг 2004» не вдалося через суд зобов’язати Департамент корпоративних прав  та правового забезпечення Дніпропетровської міської ради та Дніпропетровську міську раду підготувати пакет документів для укладення договору купівлі-продажу будівлі по вул. Електричній,20. Про це свідчить постанова Дніпропетровського апеляційного госпсуду від 15 червня.

У травні 2014 року будівлю по вул. Електрична, 20 літ. А-1 у Дніпропетровську площею 436 кв.м. міськрадою включено до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом аукціону. Початкова вартість продажу на аукціоні склала 0,49 млн грн.

У листопаді 2014 року покупцем будівлі за початковою вартістю визнано ТОВ «Алмаз Інжинірінг 2004». Відділу з відчуження та оренди комунальної власності наказано підготувати проект договору купівлі-продажу, а КП «БЮРО» – розробити проект землеустрою для відведення земельної ділянки під будівлю.

Термін отримання довідки про кадастровий номер на земельну ділянку складає 1-1,5 місяця. Фірма-покупець довідки протягом цього часу не отримала.

У зв’язку зі спливом терміну отримання довідки про кадастровий номер і зволіканням із укладанням договору-купівлі продажу фірма «Алмаз Інжинірінг 2004» звернулась до суду.

Суд у позові відмовив, зазначивши, що фірма не виконала обов’язку з оплати об’єкта продажу, а документи, що фірма просить витребувати у міськради (витяг із держземкадастру і паспорт технічної інвентаризації), наявні у матеріалах справи.

Відповідно до законодавства, договір купівлі-продажу мав бути укладений у 5-денний термін з дня затвердження результатів аукціону. У даному випадку не пізніше не пізніше 26.11.2014р.

Договір не був укладений у зв’язку з відсутністю проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівлю. Суд зазначив, що питання із земельною ділянкою мало вирішуватися до проведення аукціону. Оформлення ж ділянки після аукціону призвело до продажу спірної будівлі без ділянки, зволікання з укладанням договору купівлі-продажу і порушення законодавства.

У лютому цього року при розгляді справи у суді першої інстанції з’ясувалося, що 25.11.2015 Департамент корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міської ради визнав таким, що втратив чинність, наказ про приватизацію будівлі по вул. Електрична, 20. ТОВ «Алмаз Інжинірінг 2004» звернулось до суду щодо скасування цього наказу. Однак суд залишив вимоги без розгляду, оскільки вони були заявлені після початку розгляду справи. Крім того, суд визнав їх такими, що змінюють предмет позову.

Основною власницею фірми «Алмаз Інжинірінг 2004» значиться Тамара Мазур. Менша частка сьогодні записана на Надію Руденко, але раніше належала Дмитру Руденку. Директором фірми є Олександр Мазур.