Кам’янське через довідки переплатить партнеру «опоблоківця» третину з 53 мільйонів на кладовище
30.06.2016   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпродзержинської міськради Дніпропетровської області 21 червня за результатами тендеру замовив ТОВ «Прогрес-Дніпробуд» будівництво кладовища за 53,22 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2018 року збудують кладовище лівобережної частини м. Кам’янське (Дніпродзержинськ) за межами смт Курилівка Петриківського р-ну.

Зведуть будинок трауру, адміністративно-побутовий корпус, господарський навіс, пожежні резервуари, майданчик для зберігання техніки і транспорту, влаштують зупинку громадського транспорту з павільйоном для очікування та стоянкою, а також під’їзні та внутрішні дороги. Передбачено сектори рядових, почесних та меморіальних поховань, стіну-колумбарій.

У торгах також брали участь ТОВ «Акцент ПП» і ТОВ «Дніпровська домнабудівельна компанія».

Заявка ТОВ «Афінацентр» була на 30,3% дешевшою, але її відхилили через претензії до довідок:

  • за довіреністю фірму представляв Хоренко М.О., а довідку про несудимість за корисливі злочини подали на директора Василенко С.М.;
  • довідка про досвід не містила строків договорів;
  • довідка про якість робіт виписали щодо надання послуг замість виконання робіт.

«Прогрес-Дніпробуд» зі статутним капіталом 1 тис грн. був створений у 2012 році, проте виграв тендер уперше. Засновником є Геннадій Хомутенко, а директором – Єгор Чернов.

Хомутенко також володіє ТОВ «Дніпро-Інвестгруп» разом із Володимиром Васіним.

Крім того, він є співзасновником ГО «Дніпродзержинське спортивне товариство «Дзержинець» із депутатом Дніпродзержинської міськради Костянтином Саусєм та кандидатом туди ж Миколою Чуйком (обидва – «Опозиційний блок»).

«Дніпровська домнабудівельна компанія» належить Олександру Лашину та Ірині Скрипник. Остання в 2015 році висувалася у Дніпродзержинську міськраду від Радикальної Партії Олега Ляшка.

Власниками фірми «Акцент ПП» із Дніпра є Василь Павленко, Валентина Охотнік та Ольга Паніна.

«Афінацентр» Івана Зигала нещодавно виграв єдиний тендер на ремонт відділення КЗ «Новомосковська центральна районна лікарня» Дніпропетровської облради за 1,68 млн грн.