Новоспечена фірма з оточення «тимошенківця» отримає від комунальників однопартійця 7 мільйонів
29.06.2016   //  

КП «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міськради в травні-червні за результатами тендерів уклала угоди з ТОВ «Промбуд Індустрія» на закупівлю послуг прибирання та технічного обслуговування загальною вартістю 7,13 млн грн.

Про це пише видання «ІнфоМІСТ» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

ТОВ «Промбуд Індустрія» отримає 2,80 млн грн. на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем тепло- водопостачання, водовідведення і зливової каналізації та 4,33 млн грн. – на прибирання прибудинкових територій та підвальних приміщень. Під час торгів по першій угоді конкурентами переможця були ПП «КИТ 3» та ПП «БТК-Лад». При цьому, пропозиція ТОВ «Промбуд Індустрія» була дешевшою від пропозиції конкурентів на 640 грн.

Під час торгів на прибирання при будинкових територій конкурентами переможця було ТОВ «Хлібний дім-України», яке раніше приймало участь в тендерах з закупівлі харчів.

Це підприємство пов’язане з депутатом Черкаської міськради від «Батьківщини» Юрієм Тренкіним і є відомим в регіоні реалізатором м’ясної продукції.

Сам депутат пояснив участь його підприємства в конкурсі КП «Соснівська служба утримання будинків» бажанням зберегти на підприємстві людей, які раніше працювали над будівництвом м’ясокомбінату і тепер залишились без роботи. При цьому, підприємство не має дозволів Держгірпромнагляду для успішної участі в тендерах.

ТОВ «Промбуд індустрія» за місяць до оголошення тендеру комунальників створили Анна Маренич та Віталій Горбівненко, директором став Олександр Половинка. Через короткий проміжок часу директором став 23-річний Євгеній Щербина. Після акцевту комунальниками пропозиції фірми до її засновників увійшов Григорій Заїчко, який отримав найбільшу частку в статутному капіталі.

Список помічників депутата Юрія ТеренкінаЄвгеній Щербина станом на середину травня був помічником вже згаданого депутата Юрія Тренкіна і продовжує з’являтися з ним на публічних заходах.

Крім того, співзасновник «Промбуд Індустрія» Віталій Горбівненко працює директором ТОВ «Авто-мастєрок», власницею якого є мати депутата – Людмила Тренкіна.

Крім того, і ТОВ «Промбуд Індустрія» і «Авто-мастєрок» зареєстровані за адресою депутатської приймальні Юрія Тренкіна.

Також співзасновниця «Промбуд Індустрія» Анна Маренич, скоріш за все, перебуває в родинних зв’язках з новопризначеним керівником КП «ССУБ», «батьківщинівцем» Романом Моторним.

Від «Наших грошей»

27 травня КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів»

Черкаської міської ради» зробило 25 платежів на рахунок ТОВ «Промбуд Індустрія» за ремонт зупинок громадського транспорту. Загальна вартість робіт склала 1,60 млн грн., а вартість однієї зупинки складала від 67 до до 54 тис грн.

«ВДЗ» не містить інформації про укладання цих угод.

З лютого керівником КП «ЧЕЛУАШ» є Олександр Плюта. Раніше він очолював Смілянське КВП «Комунальник» та був депутатом місцевої міськради від Партії регіонів та заступником міського голови.

Також, Золотінська центральна районна лікарня (Золотоноша, черкаська область» 6 червня заплатила ТОВ «Промбуд Індустрія» за лавочки 48 тис грн.