«Дніпрообленерго» Ахметова купило систем обліку електроенергії на 59 мільйонів
27.06.2016   //  

ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» 17 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «НіК Електроніка» автоматизованих систем комерційного обліку електроенергії на суму 59,38 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Поставлять 97 систем АСКОЕ для Центрального, Новомосковського, Південного, Північного, Першого, Нікопольського, П’ятого Дніпродзержинського і Південного районів електромереж.

Системи включають:

  • лічильники електричної енергії;
  • пристрій збору та обробки даних;
  • програмне забезпечення;
  • комунікаційне обладнання (в разі необхідності).

Ціни окремих складових не опубліковані.

Конкуренцію переможцю склало ТОВ «Албат».

ТОВ «Інкотекс-Україна» пропонувало нижчу на 1,7% ціну, проте заявку відхилили через не вказану невідповідність технічним вимогам.

«НіК-Електроніка», яка регулярно виграє тендери на постачання електрообладнання, належить Ігорю Недоспасову.

Раніше він з Юлією Недоспасовою були співвласниками фірми-виробника «НіК», яка зараз належить Сергію Герасимчуку і Сергію Бокочу.

Крім того, Недоспасов у 2002-2008 роках був співвласником «Албату». Нині той записаний на Едуарда Завізіона й Світлану Циганок.

Усього з 2008 року фірма-переможець виграла тендерів на 841,36 млн грн.

Засновниками «Інкотекс-Україна» до кінця 2012 року були Андрій Джемілев і «Інкотекс-СК» із Росії. Сьогодні частка останнього належить кіпрській компанії «Галантус Холдінгз Лімітед». Кінцевими бенефіціарами фірми є президент російської групи компаній «Инкотекс» Юрій Борисович Соколов, а також гендиректор ЗАТ «Инкотекс» Дмитро Юрійович Соколов.