У Кернеса по перевіреній схемі планують виділити кооперативу землю в забороненій для будівництва зоні
24.06.2016   //  

Депутати Харківської міськради планують на сесії 6 липня надати дозвіл обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Пролісок-2016» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення площею 0,35 га.

Про це повідомляє «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на відповідний проект рішення міськради.

Кооператив планує отримати дозвіл на розробку документів, які дозволять у подальшому безкоштовно отримати цю земельну ділянку на перехресті між просп. Архітектора Альошина та просп. Індустріальним для будівництва та обслуговування житлових будинків.

Ділянка для кооператива на кадастровій карті

Зараз ця земля знаходиться у районі ХТЗ в межах “червоних ліній” без права забудови, тому в проект рішення сесії включено і питання зміни цільового призначення ділянки. .

ОК «ЖБК «Пролісок-2016» було зареєстроване лише 3 червня 2016 року на вул. Полтавський шлях,37.

Засновниками вказані Олександра Давидова, Ольга Коліверда, Єгор Посєвін, Кристина Сорочинська, Михайло Табулін.

Від «Наших грошей»

За даними прокуратури, Харківська міська влада з 2008 року безоплатно передала у приватну власність 900 га землі вартістю 4,3 млрд грн. Усі ділянки були передані під житлову забудову. При передачі землі обслуговуючим кооперативам влада опиралася на норми Житлового кодексу, який діє ще з радянських часів. При цьому, в більшості випадків, кооперативи не відповідали нормам Кодексу. Намагання прокуратури через суд повернути землю в комунальну власність переважно закінчується невдачею через сплив позовного терміну.

Детальніше про виділення землі в Харкові читайте в матеріалі «Кооперативна схема Кернеса-Добкіна»