- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Дубневичі продали залізниці нових рейкових скріплень на 14 мільйонів

КПП-5К скріплення [1]Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 17 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «Експозиція» рейкові скріплення за 13,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Поставлять 47 100 пружних рейкових скріплень типу КПП-5К для рейок Р65 та залізобетонних шпал по 287,64 грн.

До комплекту скріплення, яке дозволяє регулювати [2] ширину колії, входять дві пружні клеми, два ізолюючі вкладиші, дві регулювальні втулки та підрейкова прокладка.

Із червня 2015 р. центр купує пружні рейкові скріплення лише в «Експозиції». Цих підрядів фірма вже отримала на 293,85 млн грн. При цьому раніше замовляли [3] дешевший тип КПП-5, що унеможливлює порівняння цін.

Виробником обох видів скріплень є “Корпорація КРТ [4]” народних депутатів від «Блоку Петра Порошенка» братів Дубневичів.

Єдиним конкурентом традиційно було ПП «Єврооснова-СМ».

Засновником «Експозиції» є Андрій Бохенок, а директором – Михайло Врублевський.

Фірма зареєстрована у м. Городок Львівській обл. по вул. Комарнівська, 66. Там же прописане ТОВ «Квадрохім», співвласницями якого є Наталія Дубневич, дружина Ярослава Дубневича, і Тетяна Дубневич, дружина Богдана Дубневича.

Львівська «Єврооснова-СМ», створена у 2015 р., належить Сергію Бабаєву та Мирославу Шотику. Тендерів не вигравала, але часто конкурує [3] з «Експозицією».

Нагадаємо, на керівних посадах в «Укрзалізниці» [5] працює низка пов’язаних із Дубневичами людей.

патенти дубневичів і костюка [6]Нинішній член правління Сергій Михальчук у 2009-2011 рр.. був заступником гендиректора «Укрзалізниці» Михайла Костюка. Останній відомий тим, що запатентував разом із Дубневичами рейкові скріплення, за які УЗ щороку сплачувала [7] мільйони гривень.

Заступник директора «Центру забезпечення виробництва» Едуард Пушкаренко є помічником [8] Ярослава Дубневича.

Головний інженер Департаменту колії та споруд «Укрзалізниці» Василь Яковлєв є помічником [9] нардепа Ярослава Дубневича.

Заступник начальника департаменту з матеріальних ресурсів «Укрзалізниці» Таїса Олійник є співзасновницею ТОВ «Регіональна консалтингова компанія». У цій фірмі її партнеркою є Наталія Пушкаренко, колишня юристка «Укрзалізничпостачу», яка представляє у судах інтереси дубневичівської «Експозиції» і числиться у штаті очолюваного Ярославом Дубневичем транспортного комітету Верховної Ради.