Оточення Кернеса та Добкіна розіграли 48 мільйонів на будівництво автобусного терміналу
23.06.2016   //  

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 16 червня за результатами тендеру  уклало угоду з ТОВ «Паркінг +» щодо будівництва автобусного терміналу вартістю 47,73 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути виконані до грудня 2017 року. За цей час планується побудувати автобусний термінал біля станції метро «Пролетарська» («Індустріальна»). Площа ділянки, на якій розбудують споруду – 1 га. Планується облаштувати 12 платформ, а також навіс площею 1800 кв м.

Організатори не допустили до торгів ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест», у якого були відсутні розрахунки прямих витрат з зазначенням фізичних обсягів робіт, визначених технічним завданням. Пропозиція цієї фірми була на 12% дешевшою. Засновником цього підприємства є Олександр Кузьмінський, а директором – Світлана Паньків.

Єдиним конкурентом переможців було ТОВ «ДБК «Уровень», пропозиція якого була на 2% дорожчою. Це підприємство заснували депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман. Останні також є серед засновників ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє сумським ринком у Харкові. Директором цієї фірми є депутат Харківської міськради від «Відродження» Андрій Кудінов, серед засновників є Ольга Солоп, яка була директором ТОВ «Флореаль-2005», коли ця фірма належала АТЗТ «НПК-Холдінг» Геннадія Кернеса. Крім того, в минулому році серед засновників ТОВ «Фірма «Діана» був син Кернеса – Даніїл Прівалов.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту  будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. Після того засновниками фірми стали В’ячеслав Блінкін, який є бізнес-партнером дружини Чумакова по ТОВ «Укрбудмонтаж», Галина Давидова та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп». Але в травні 2016 року частку «Валдхейму» переписали на гонконгську компанію «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед». Бенефіціаром «Паркінг +» тепер вказано громадянина Малайзії Тан Джин Лі, який мешкає у Швейцарії.

Галина Давидова була засновником ОК ЖБК «Триумф», який безкоштовно отримав земельну ділянку у Лісопарку, на який побудувала свій маєток родина нардепа Михайла Добкіна

Цікаво, що засновниця ТОВ «Паркінг +» Галина Давидова має спільний бізнес з засновником ТОВ «ДБК «Уровень» – КУА «Фінекс-капітал». Вони разом заснували ТОВ «Асканіо». Варто відзначити, що телефон, який вказало у реєстрі ТОВ «Асканіо» також використовує ПАТ «НПК-Холдінг» бенефіціаром якого є дружина Кернеса Оксана Гайсинська, а раніше був особисто мер Харкова.