Невідомий подарував квартиру зампрокурору Дніпра, який їздить на автомобілі за півмільйона
23.06.2016   //  

У 2015 році заступник керівника Дніпропетровської місцевої прокуратури №4 Михайло Стаценко поклав на банківські рахунки 139 тис. грн, а роком раніше придбав автомобіль вартістю 535 тис. грн та отримав у подарунок квартиру загальною площею 100 кв м. Про це свідчать дані декларації прокурора за 2014-2015 роки.

Театральна5За підсумками двох останніх років 30-річний Михайло Стаценко задекларував загалом 367 тис. грн доходу, з яких 163 тис. грн у 2014 році він отримав у вигляді подарунків.

За даними реєстру речових прав на нерухоме майно, у січні 2014 року прокурор отримав у подарунок квартиру площею майже 101 кв м у Дніпрі на вулиці Театральній, 5.

Щодо дружини прокурора, то у 2015 році вона влила у сімейний бюджет 29 тис. грн, з яких 19 тис грн – зарплата.

Обоє тримають гроші у банках, за рахунок яких минулого року отримали 21 тис. грн процентів. Торік на банківських рахунках Михайла Стаценка зберігались 139 тис. грн, а на рахунках дружини – 189 тис. грн.

автомобільУ 2014 році Стаценко придбав автомобіль «Honda Accord» 2013 р.в. вартістю 535 тис. грн. Тоді прокурор ще був неодруженим, а річний розмір його заробітної плати становив 88 тис. грн.

Батько прокурора, Олексій Стаценко, є депутатом Нікопольської районної ради від партії «Відродження»; у минулому скликанні райради представляв Партію регіонів. Паралельно веде господарську діяльність – він є співвласником ТОВ «Ван Райн-Де Брюн Україна», яку взяв під контроль у 2012 році. До цього серед співвласників товариства числилась його дружина Людмила.

Також Стаценко-старший є бенефіціаром та керівником ТОВ «Придніпровський». Згідно з даними держреєстру судових рішень, головний бухгалтер цієї фірми притягувався до адміністративної відповідальності за порушення порядку ведення податкового обліку (посилання на судові справи можна почитати тут, тут і тут).

Влітку 2011 року батько прокурора купив квартиру площею 61 кв м та гараж на 13 кв м у Дніпрі на проспекті Гагаріна. Це в 5-ти км від помешкання сина на вул. Театральній. Окрім того, за даними ЄДР, Олексій Стаценко прописаний у будинку з виглядом на Дніпро, що розташований у селі Мусіївка Нікопольського району Дніпропетровської області.

Також батьку прокурора належить легковий автомобіль бізнес-класу  «Toyota Camry» 2015 р.в., який він придбав у серпні минулого року.

Будинок у селі Мусіївка, де прописаний батько прокурора Олексій Стаценко

Будинок у селі Мусіївка, де прописаний батько прокурора Олексій Стаценко

Нагадаємо, до призначення на посаду Михайло Стаценко працював старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Дніпропетровської області. За результати двох перших етапів відкритого конкурсу на заміщення посад керівного складу Дніпропетровської місцевої прокуратури №4 зайняв 7 місце.