Студенти Луцького були змушені купувати уніформу у заступниці Луцького по Партії регіонів
22.06.2016   //  

formКерівництво Національного авіаційного університету (НАУ) до 2014 року змушувало студентів під страхом відрахування купувати форменний одяг єдиного виробника –  ЗАТ «Астра люкс».

Про це пише Ілля Кротенко в газеті «Дзеркало тижня», вказуючи, що жодних правових підстав для введення обов’язкового носіння форменного одягу не було.

Кінцевим бенефіціарним власником ЗАТ «Астра люкс» (на даний момент ПАТ «Астра люкс) є Ольга Сергєєва – заступниця голови Солом’янської районної організації Партії регіонів. А цю районну організацію ПР до цього часу очолює колишній перший проректор НАУта екс-народний депутат  Максим Луцький.

У оприлюдненій видатковій накладній за листопад 2009 року, комплект чоловічого форменного одягу коштував 1259 грн.

Від «Наших грошей».

За даними ЗМІ, на початок 2013 року вартість форми збільшилася майже до 2000 тис грн./комплект. На той час це складало $250. Сьогодні можна знайти оголошення про продаж вживаної форми студентів НАУ за ціною від 500 до 2500 грн.

Максим Луцкий був проректором ВУЗу з 2008 року, в 2010 році обраний до Верховної Ради, входив до Партії регіонів. Після невдалого балотування до ради в 2012 році був призначений головою Солом’янської РДА Києва. Після зміни влади в країни Луцький був звільнений і зараз намагається повернути посаду через суд. Є родичем екс-міністра освіти та одного з лідерів ПР Дмитра Табачника, якого оголошено у розшук.

Ольга Сергєєва є власницею ПАТ «Астра люкс», яке останні роки виграє коштовні підряди на пошиття форми міліції, податковій, митниці та іншим держорганам. За даними ЗМІ, Сєргєєва була реальною власницею ТОВ «Формстиль», яке разом з «Астра люкс» часто було єдиними  учасниками тендерів на пошив одягу.