Керівник ДУСі Борзов отримав у подарунок від відомства квартиру за 10 мільйонів
22.06.2016   //  

борзовДержавне управління справами півроку тому забезпечило свого керівника квартирою на Печерську. Власниками квартири стали Сергій Борзов з дружиною і дітьми та його батьки. Забезпечена родина чиновника отримала квартиру в 190 кв.м. задарма, з’ясувала Мар’яна Мотрунич в телепрограмі «Наші гроші з Денисом Бігусом» (спільний проект громадської організації «ТОМ14» та каналу «24»).

Сергій Борзов у 2014 році потрапив до Державного управління справами на посаду заступника керівника. З кінця літа 2015 р. виконує обов’язки голови ДУС. До цього Борзов заробляв жартами у складі команди КВН «Вінницькі Перці».

За минулий рік Борзов отримав 400 тис грн доходу, його дружина Ірина – майже мільйон. У задекларованій власності родини чиновника – земельна ділянка, будинок та квартира, комерційна нерухомість в Криму, Тойота Рав 4 та Мерседес Віто.

Дружина чиновника Ірина Борзова є головою ГО «Розвиток. Розвиток», володіє мережею кафе «Смачний Їжак» та є співвласницею готелю в Судаку. Батько Ірини Борзової – Наум Баруля – теж відомий гуморист, 10 років очолював компанію «АМіК» Олександра Маслякова.

Тато Сергія Борзова вже майже 20 років займається програмним забезпеченням, а також є у засновниках фірми, яка спеціалізується на технічному обслуговуванні автотранспорту.

Забезпеченість родини не завадила керівнику Державного управління справами отримати від свого ж відомства квартиру у власність. Підвідомче Державному управлінню справами ДП «Укржитлосервіс» видало Борзову та всій його родині свідоцтво на право власності на квартиру у багатоповерхівці на бульварі Лесі Українки в Києві. Комерційна вартість дарунку ДУСі – $2-2,5 тис за квадрат. В цілому – понад 10 млн грн.

budinok

Нову квартиру Борзов пояснив необхідністю перевезти до Києва своїх батьків: «І батьки мої тут, тому що я до першої до другої ночі на роботі. Я фізично не беру участі у вихованні дітей, тому що мене нема. Я вранці йду і ввечері приходжу, тому що знаєте специфіку нашої роботи, принаймні на сьогодення.»

В квартиру вписали не лише голову ДУСі з дружиною, а й додали чотирьох родичів. Це дозволило збільшити площу отриманого житла. Юрист Анатолій Рибак-Сікорський зауважує, що норма розрахунку: 13,65 кв.м. жилої площі на одну людину. Однак навіть для шести осіб квартира у 190 квадратних метрів загальної площі (110 – жилої) це перевищення усіх норм.

Перевищення метражу Сергій Борзов пояснив коротко: «То які квартири були, такі й були. Нових надходжень не було, а от коли будуть, то вони будуть вираховувати, знаєте. Чітко метраж під вас там не пристосують. А якщо 3,5 метра окремі, то що ще робити?». Державне управління справами проігнорувало прохання надати документи і показати розрахунок квадратних метрів для свого керівника.

За місяць після отримання квартири, дружина Борзова зареєструвала у власність BMW 2016 року випуску. Ринкова вартість такої машини – $40-65 тис.