«Делойт» за 2 мільйони проведе аудит «Укртрансгазу» за минулий рік
22.06.2016   //  

ПАТ «Укртрансгаз» 14 червня за результатами тендеру замовило ПрАТ «Делойт Енд Туш Юкрейніан Сервісез Компані» послуги щодо фінансового аудиту за 2,10 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До 17 червня мали виконати аудит консолідованої фінансової звітності «Укртрансгазу» за 2015 рік, складеної за міжнародними стандартами.

Минулого року аудит звітності за 2014 рік від ТОВ «Грант Торнтон Легіс» коштував 2,53 млн грн. Послуги за 2013 рік замовляли цій фірмі за 2,86 млн грн.

Нині єдиним конкурентом було ТОВ «Бейкер Тіллі Україна».

ТОВ «БДО» подало скаргу в АМКУ на дискримінаційні вимоги. Ішлося про досвід аудиту звітності за 2012/2013/2014 роки компаній з річним доходом від 15 500 млн грн. за звітний період. На думку скаржника, їхня кількість обмежена, і працюють вони переважно з аудиторами із так званої «великої четвірки».

Замовник повідомив, що компаній із таким доходом щонайменше 15, а послуги їм надають також УПК «Аудит ЛТД», «Грант Торнтон Легіс», ТОВ «АФ «Капітал Груп», ТОВ «Макаудитсервіс», ТОВ «Емкон-Аудит» і  ТОВ «Укрвостокаудит». Відтак адмінколегія відмовила в задоволенні скарги.

«Делойт енд Туш Юкрейніан Сервісез Компані» представляє в Україні компанію «Deloitte Touche Tohmatsu» із «великої четвірки».

Засновниками «Бейкер Тіллі Україна» є Олександр Почкун, Гагік Нерсесян, Олександр Коновченко, Сергій Кесарєв, Олександр Шульга та Оксана Ковтун. Компанія є незалежним членом міжнародної мережі «Baker Tilly International» та однією з найбільших аудиторських компаній України.