Помічниця вугільника «від Кононенка» завідує кадрами у нового міністра енергетики
21.06.2016   //  

Екс-помічниця народного депутата Сергія Тригубенка (БПП), якого називають «смотрящим» за вугільною галуззю України – Юлія Сьомик формує кадрову політику в міністерстві енергетики. Про це у розслідуванні телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом» заявив голова незалежної профспілки горняків України Михайло Волинець.

За даними телепрограми, офіційно Сьомик сьогодні займає посаду радника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалила.

Від «Наших грошей»

Юлія Сьомик була помічницею Сергія Тригубенка в 2014-2015 рр. на платній основі. За даним ЗМІ, її кандидатура минулого року розглядалася на посаду міністра екології та природних ресурсів після відставки міністра Ігоря Шевченка. При цьому Тригубенко є членом комітету ВР з питань екологічної політики і очолює підкомітет з питань держполітики у сфері поводження з відходами.

За даними народного депутата Тетяни Чорновол (Народний фронт), Сьомик також є радником голови Держекоінспеції Андрія Заїки. В 2011-2012 роках саме Тригубенко очолював цю інспекцію.

Нагадаємо, минулої осені ТОВ «ТД-Ресур», яке було записане на колишнього помічника Тригубенка – Ігоря Тупікова,  уклало угоду з державним «Центренерго» щодо постачання вугілля на суму 520 млн грн. Фірма постачала державному підприємству вугілля з державної шахти «Краснолиманська», внаслідок чого остання недоотримала прибуток. В листопаді 2015 р ДП «ВК «Краснолиманська» уклала з «ТД-Ресурс» договір субпідряду, передавши право видобутку на своїх пластах. Трапилося це вже після зміни попереднього керівництва шахти, яке заявляло про тиск Тригубенка.

Також в 2015 році помічником нардепа Тригубенка був Ігор Балабанов, який в 2014-2015 роках очолював «Центренерго». Балабанова вважали зв’язковим між донецькими постачальниками вугілля та замголови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, куратором «Центренерго» у президентській силі.

Діючим помічником Тригубенка є Павло Сарнацький. Це син Євгена Сарнацького – заступника голови Державного управління справами президента. Сарнацький отримав цю посаду в 2014 році, коли ДУСю очолив Сергій Березенко, нинішній нардеп від БПП.

На громадських засадах помічником Тригубенка є Мирон Курилич. З Березенком та Кононенком він раніше входив в Київській міськраді до фракції Блоку Леоніда Черновецького, і разом з ними покинув її в 2011 році. До Тригубенка був помічником у Сергія Березенка.