Залізниця розіграла 53 мільйони на підшипники по таємним цінам між людьми Гіршфельда
20.06.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 8 червня за результатами тендеру уклала низку угод з харківськими фірмами на постачання підшипників на 53,33 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Більшу частину замовлення на 42,68 млн грн. вперше в своїй історії отримало ТОВ «Автотрансагенство». Решту 10,65 млн грн. отримало ТОВ «УПЕК трейдинг».

Придбано кілька десятків різних найменувань підшипників. Однак залізничники всупереч вимогам тендерного законодавства не оприлюднили закупівельні ціни.

ТОВ «УПЕК трейдинг» зареєстроване на Олександра Гараська, Юлію Петрик, Наталію Дубину, Катерину Князєву і Наталію Ніконенко.

Ця фірма входить до групи УПЕК Анатолія Гіршфельда, яка є найбільшим українським виробником підшипників. Син Гіршфельда Роман працює директором по маркетингу і продажами в «УПЕК трейдинг».

ТОВ «Автотрансагенство» зареєстровано на Валерія Воробйова, Валерія Булавіна та Оксану Овсяник. Овсяник також є директором ТОВ «Українське конструкторське бюро трансмісій і шасі», яке належить ПАТ «У.П.Е.К.» та відома як керівник будинку культури Харківського підшипникового заводу.