Прикордонники дали 94 мільйона на біометричне обладнання та іншу техніку
20.06.2016   //  

Військова частина 2428 Державної прикордонної служби України 14 червня уклала угоди про модернізацію обладнання на суму 93,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

АТ «Банкомзв’язок» модернізує ПТК АПК «Гарт-1/П», «Гарт-1/ЦП» ІТС «Гарт-1» засобами перевірки біометричних паспортів за 57,47 млн грн.

Фірма є розробником та виробником комплексів «Гарт-1/П». Її власником є багамський офшор «Дітел, інк.» (Ditel, inc.), а директором – Едуард Щучик, наглядову раду очолює В’ячеслав Старіков.

ПрАТ «Датагруп» за 36,07 млн грн. поставить обладнання для систем супутникового зв’язку, IP-телефонії та відеоконференцзв’язку, налагодить його і забезпечить технічну підтримку виробника.

Фірму «Датагруп» заснували у 2001 р. Олександр Кардаков, Олександр Данченко, ЗАТ «Інком» того ж Кардакова навпіл з Сергієм Скуртовим, а також ЗАТ «ІКС-Україна».

Наразі офіційним власником є кіпрська компанія «Датагруп Холдинг Лiмiтед» (Datagroup Holding Limited), заснована 2008 р. Два роки директором у кіпрському реєстрі значився Кардаков, пізніше ці функції перевели на кіпріота Георгіа Хрисостоміду.

Власниками «Датагруп Холдинг Лiмiтед» є три вірґінські офшори – Prestige Advisors INC., Mendax Invest & Finance INC., Custos Invest & Finance INC.

Директором «Датагруп» до кінця 2014 р. був Олександр Данченко. Після того, як він став народним депутатом від «Самопомочі», компанію очолив Максим Смілянець.

За даними держреєстру, зараз директором є Кардаков, який також значиться кінцевим бенефіціаром.

У квітні «ЛIГАБiзнесIнформ» повідомляла, що основним акціонером «Датагруп» може стати нинішній міноритарій – заснована екс-міністром фінансів Наталією Яресько інвесткомпанія «Horizon Capital».

Підрядник Найменування товару Кількість, шт. Вартість угоди, млн грн.
АТ «Банкомзв’язок» Основний сервер бази даних ПТК АПК «Гарт-1/П», комплект 2 57,47
АРМ «Інспектор-С», комплект, варіант 1 95
АРМ «Інспектор-С», комплект, варіант 2 80
Запасні частини та блоки, комплект 1
Мережеве обладнання та аксесуари, комплект 1
ПрАТ «Датагруп»

 

Обладнання для модернізації системи супутникового зв’язку Комплект обладнання для модернізації центральної станції супутникового зв’язку 1 36,07
Комплект обладнання для модернізації IP-телефонії 1
Комплект обладнання для модернізації системи відеоконференц зв’язку 1
Послуги щодо  технічної підтримки виробника обладнання 1
Пусконалагоджувальні роботи, монтаж та налаштування обладнання 1