«Укртрансгаз» у півтора рази переплатив за метанол вінницькій «прокладці» зі справою про підробку палива
17.06.2016   //  

Філія «УМГ «Харківтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 5 травня за результатами тендеру замовила ТОВ «Статусінвестбуд» метанолу на 15,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Поставлять 493 т технічного метанолу не вказаного виробника по 30 950 грн., або $1 228 за тонну.

У травні ПАТ «Укргазвидобування» купило білоруський метанол майже в півтора рази дешевше – по 21 тис грн., або $835 за тонну.

За даними Консалтингової групи «А-95», на 7 червня російський метанол від ТОВ «Торговий дім «Щокіноазот-Україна» з акцизом, митом, антидемпінговим митом, ПДВ, доставкою, страхуванням та експедицією коштував $829 за тонну. Білоруський продукт не обкладений антидемпінговим митом у розмірі 9,4%, відтак може бути ще дешевшим.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Консалекс Оіл Україна».

Дорожчу заявку ТОВ «Форис-Транс» відхилили через претензії до документів.

Вінницька фірма «Статусінвестбуд» перемогла на тендері вперше. Зараз нею володіє і керує Серго Георгадзе.

До жовтня 2015 року директором був Дмитро Правосудов, а засновником – Сергій Навертюк. Сестрі останнього Світлані Навертюк належить ТОВ «Статусінвестгруп», яке в січні виграло торги «Черкаситрансгазу» на поставку фітингів до труб на 26,89 млн грн.

Обидві фірми зі схожими назвами фігурують у кримінальному провадженні щодо підробки палива. Окрім того, «Статусінвестбуд», використовуючи транзитні та фіктивні фірми, безпідставно формував податковий кредит з ПДВ.

У жовтні 2015 року колишньому засновнику фірми-переможця із двома спільниками оголосили підозру і призначили застави.

Київська фірма «Консалекс Оіл Україна» Ганни Колесник зареєстрована по вул. Васильківській, буд. 34, корпус А, офіс 208. Там само прописане ТОВ «Рем”Сервіс”Буд» Юрія Федьківа.

Із 2013 року фірма-конкурент виграла торгів на 17,63 млн грн.