Освітяни замовили вугілля на 3 мільйона фірмі, власник якої разом з братом махлював на тендері
17.06.2016   //  

Центр по обслуговуванню установ та закладів освіти району Цюрупинської райради Херсонської області 9 червня за результатами тендеру уклав угоду з ПП «Євровугілля» щодо постачання вугілля на суму 3,03 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено, що  до кінця року фірма повинна поставити до підпорядкованих Центру закладів 915,7 т вугілля трьох марок. Замовник не оприлюднив інформацію про вартість тони вугілля.

Вугілля марки

 

Кількість, тонн Зольність на робочий стан Вологість
1. АС (6-13) 561,7 не більше 19% не більше 7 %
2 ДГКО (25-80) 65 не більше 20% не більше 10 %
3 АМ (13-25) 289 не більше 16% не більше 7 %

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Облтопвугілля», пропозиція якого була на 2% дорожчою. Фірму в кінці 2014 року в Херсоні заснували місцеві мешканці Наталія Нестеренко та Едуард Гаврищук, житель Каховки Олег Туржавський та прописаний в Донецьку Олексій Тібекін. Останньому належить найбільша частка в статутному фонді фірми – 40%. Він також є власником ТОВ «Шахта «Софія», яка зареєстрована в Донецьку.

ПП «Євровугілля» в серпні 2015 року зареєстрував мешканець Павлограда Дніпропетровської області Віталій Кабак. Він також є засновником та керівником ПП «Пік-Інвест». На початку 2013 року ця фірма стала переможцем тендеру відділу освіти ніжинської РДА і уклала угоду на поставку вугілля вартістю 0,85 млн грн. Уже після закінчення дії договору – на початку 2014 року, прокуратура в судовому скасувала результати торгів. З судової справи відомо, що одним з конкурентів «ПІК-Інвест» на тендері було ПП «Пік-Трейд» Ігоря Полюховича. Прокуратура встановила, що Кабак та Полюхович брати по матері, а фірми були зареєстровані за однією юридичною адресою.

За даними «ВДЗ», з початку грудня 2014 року ПП «Пік-Інвест» перестало отримувати держзамовлення. Натомість, ПП «Євровугілля» в листопаді 2015 стало переможцем тендеру Придніпровського міжрайонного управління водного господарства Держагентства водних ресурсів України, сума угоди тоді склала 0,24 млн грн. За договором, фірма поставила антрацитове вугілля, видобуток якого сьогодні знаходиться на тимчасово окупованих територія Донбасу.