«Львіввугілля» заплатило 21 мільйон монополісту за саморятівники з подвійною переплатою
16.06.2016   //  

ДП «Львіввугілля» 27 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «Компанія Промторг» фільтрувального спорядження на 29,02 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За 21,19 млн грн. придбають ізолюючі саморятівники ШСС-1П по 7 408 грн. за штуку.

Також замовили учбові саморятівники ШСС-1Т1 по 5 821 грн. та учбові патрони СС37.03.006 по 2 474 грн./шт.

У квітні ДП «Селидіввугілля» купило у фірми саморятівники ШСС-1П за такою ж ціною.

Як і тоді, зараз у вільному продажу вони коштують 2 990 грн./шт. без ПДВ. З урахуванням 20% податку це вдвічі дешевше за тендерну ціну.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Торговий Дім «Олвін-Сервіс».

Київська «Компанія Промторг» була заснована в січні 2015 року. Власником і директором є Максим Макаров із Вугледара Донецької обл. Раніше він не був відомий у якості власника якогось іншого бізнесу.

Фірма почала вигравати тендери у червні 2015 року. Відтоді державні шахтоуправління купували саморятівники лише в неї, уклавши угод на 186,87 млн грн.

Фірма «ТД «Олвін-сервіс» належить Олегу та Людмилі Копейко, керує нею Віктор Стрельцов. Раніше вона була прописана в Донецьку, а нині перереєстрована в Києві. Однак номер телефону в ЄДР залишився донецький – (062) 3828293.

Олег Копейко також керує ТОВ «Донецькхім-Хімічний завод», що нині зареєстровано у Слов’янську. У засновниках останнього – фірма-переможець та донецьке ТОВ «Олвін-Сервіс» Олега, Людмили, Василя і Надії Копейко.

Стрельцов є співзасновником донецького ТДВ «Укрвуглепостач». Його основними власниками є Володимир Ткачов, Інна ШойхетТОВ «Донецький центр цінних паперів», ТОВ «КУА «Стандарт-Капітал», а також кіпрські компанії «Віркота Холдінгс Лімітед» та «Франкиро Холдингз Лімітед».