Григоришинці розіграли 28 мільйонів на роботи для обленерго Григоришина
16.06.2016   //  

ПАТ «Полтаваобленерго» 9 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Інвестиційна компанія «Енергетичні ресурси» робіт на суму 28,08 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Центральний розподільний пристрій ЦРП-2 у м. Гребінка модернізують за 10,72 млн грн., а розподільний пристрій РП-2 у Полтаві – за 8,68 млн грн.

Крім того, за 8,67 млн грн. влаштують кабельні лінії у районі заводу залізобетонних шпал у м. Кременчук.

Замовник не оприлюднив технічні завдання. Умовами тендеру передбачено можливість розрахунку шляхом видачі простого векселя. Угоди діятимуть до кінця 2017 р.

Єдиним конкурентом на першому тендері було ТОВ «Енерджі Сервіс», а на інших – ТОВ «Енерджі Інжиніринг»

Власником «ІК «Енергетичні ресурси» зі статутним капіталом 5 тис грн. є Микола Лавруша. Він керував нині ліквідованим ТОВ «Енергомережі», яке належало групі «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина і британській «Пембрук Ріал Естейт Лімітед».

У травні фірма «ІК «Енергетичні ресурси» отримала підряд ПАТ «Чернігівобленерго» на реконструкцію кабельної лінії за 9,14 млн грн.

«Енерджі Інжиніринг» було створено у Луганську в 2006 р. під назвою «ДП ЛЕО», засновниками були Юрій Бондаренко та Едуард Паскевич з Кременчука Полтавської обл. У 2007 р. основним власником стало ТОВ «Група «Енергетичний стандарт»-Україна» Григоришина, а в 2012 р. фірму переоформили на кіпрську «Сетемпіо Холдінгс Лімітед». Нині засновником фірми є кримчанин Сергій Мельничук.

Засновниками «Енерджі Сервісу» є кіпрські офшори «Венмайрон холдінг лімітед», «Месда трейдінг лімітед», «Рістом ентерпрайзес лімітед». Остання фірма фігурує у складі засновників компаній «Веста-Компані», «Трансмолоко», «Мастейн» і «Метриком», через які у 2014 р. з «Приватбанку» було виведено $147 млн.

Нині директором «Енерджі Сервісу» є Юрій Печура, а раніше ним був Ігор Вінніков, який у 2014 р. очолював департамент закупівель НЕК «Укренерго» по квоті Костянтина Григоришина.

Основними акціонерами  «Полтаваобленерго» і «Чернігівобленерго» є Григоришин та Ігор Коломойський.