Суддя не допустила слідчих НАБУ до рахунків донецьких годувальників зеків
15.06.2016   //  

Слідчий суддя Олена Букіна не надала слідчим Національного антикорупційного бюро доступ до речей та банківських документів ТОВ «Сінтезпродсервіс» і ТОВ «Маріоніка». Про це свідчать ухвали Солом’янського райсуду м. Києва від 27 травня і 31 травня.

Підставою для відмови суддя вказала те, що ці фірми не фігурують у витягу кримінального провадження. Хоча у фабулі клопотання обидві фірми є.

Разом з тим Букіна надала НАБУ доступ до банківських документів ТОВ «Гран-Терра».

Нагадаємо, усі вказані фірми фігурують у кримінальному провадженні як підприємства, які високопосадовці Державної пенітенціарної служби України використовували у своїй схемі для привласнення бюджетних коштів на тендерах.

«Сінтезпродсервіс» зареєстрований у Донецьку, а «Маріоніка» – у с. Опитне Донецької області. Обидві фірми пов’язували з екс-міністром регіонального розвитку Анатолієм Близнюком.

Засновником «Маріоніки» значиться донеччанка Іраїда Під’яблонська, директором – Олена Моісєєнко. Основними власниками «Сінтезпродсервісу» є донеччанки Надія Асланова і Ганна Асланова, яка також є керівником фірми. За однією адресою з Ганною Аслановою раніше була зареєстрована Галина Асланова, яка є співвласницею компанії «Лазурит-Центр» разом з фірмою директорів сина Близнюка.

За даними «Інформаційного спротиву», Ганна Асланова керує справами ТОВ «Лекка», одного із цьогорічних лідерів по отриманню замовлень від пенітенціарників на харчування.