СхідГЗК за 2 мільйони купив саморятівники на чверть дорожче ринку
14.06.2016   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 9 червня за результатами тендеру замовив ТОВ «Реймс Транспорт» саморятівники за 2,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбають 336 саморятівників CI-30 KS із ременем по 6 724,20 грн. за штуку.

Влітку 2015 р. комбінат купив їх у цієї ж фірми дещо дорожче – по 6 998 грн./шт.

Нині ж у відкритих джерелах є дані про їх продаж по 4 0004 900 грн./шт. без ПДВ.

З урахуванням 20% податку це на 12-28% дешевше за тендерну ціну.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Світ Сталі».

«Реймс транспорт» було засновано у 2012 р. Євгеном Рябіковим. Нині фірма належить панамській компанії «Даллас Енерджі С.А.» (Dallas Energy S.A.)і прописана в Києві по вул. Єреванська,12 разом із ТОВ «Атлантік Бізнес Груп» Миколи Кобилянського – власника нині припиненого ТОВ «ІК «Будинок металу». Останнє було зареєстроване у Жовтих Водах Дніпропетровської обл. на вул. Гагаріна, 40, корп.35 – за однією адресою з ТОВ «Атомінвестбуд», засновником якого раніше був Руслан Журило, нинішнім очільником ОГХК, а до того – замдиректора СхідГЗК.

Фірма «Світ Сталі» належить Наталії Кирильчук. Директором є Олена Бойко – партнерка екс-директора СхідГЗК Сергія Дробота по ТОВ «Юридично-консалтингова компанія «Астрея». У 2014 р. Дробот отримав підвищення і очолив ДК «Ядерне паливо», куди входить і СхідГЗК.

У 2015 р. «Світ сталі» почала вигравати тендери філії «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Це почалося після того, як Руслана Журила наприкінці 2014 року призначили директором ОГХК.

Обидва учасники торгів є одними з найбільших постачальників держпідприємств, якими керує Журило.