Залізниця купила білизни на 27 мільйонів у новачка і фігуранта кримінальної справи за постачання білизни залізниці
13.06.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 8 червня за результатами тендеру уклала низку угод на постачання 123 тис комплектів постільної білизни на 26,53 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлення розділили ТОВ «Укртексім» (12,90 млн грн) і ТОВ «Текстиль-Контакт» (13,63 млн грн.)

Білизна від першої фірми коштує 214,98 грн за комплект, другої – на шість копійок дешевше.

До складу комплекту входять два простирадла, одна верхня наволочка для подушки  та один махровий рушник. Простирадла та наволочки мають бути виготовлені з вибіленої бязі з набивним малюнком світло-блакитного кольору. Щільність тканини не менше 147±7г/м. кв., склад – 100% бавовна.

Це лише частина запланованої закупівлі. Залізниця ще у грудні оголосила тендер на придбання постільної білизни на 69 млн грн. Однак більше половини лотів тендеру завершились безрезультатно через скарги учасників, які оскаржили в АМКУ дискримінаційні вимоги та порушення з боку замовника.

ТОВ «Укртексім» вперше виграло державний підряд. Фірма була зареєстрована у Києві за місяць до оголошення тендеру – у листопаді 2015 року. Засновниками є киянка Ганна Александрова і Антон Пономаренко з Чернігова.

ТОВ «Текстиль-Контакт» киянина Олександра Соколовського за три роки виграла тендери на 209,98 млн грн. і вже фігурує у кримінальному провадженні поліції щодо тендеру «Укрзалізничпостачу» 2014 року на поставку постільної білизни кількома фірмами.

Тоді залізничники також замовляли білизну з 100-відсоткової бавовни поверхневою щільністю 146г/м.кв. У матеріалах справи вказано, що вказана тканина не виготовляється жодним підприємством Євразії згідно ДСТУ, ГОСТ 29298:2008, окрім ВАТ «Текстерно». Однак жодна із фірм-переможців, і в тому числі «Текстиль-контакт», таку тканину у «Текстерно» не купувала.

Наразі слідчим надали дозволи на доступ до фінансово-господарської документації по старому тендеру.