У Харкові починається суд над фіскалами, затриманими торік за хабар
13.06.2016   //  

У Харкові 13 червня відбудеться судове засідання в кримінальному провадженні проти екс-посадовців  ДФС у Харківській області, яких затримали восени минулого року за вимагання 115 тис грн хабара від підприємства. Про це йдеться в ухвалі Дзержинського районного суду міста Харкова.

Обвинувачені – Катерина Тарасова, колишній начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Харківській області, та її підлеглий Віталій Карасір, екс-начальник відділу ліцензування та контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів того ж управління.

Вони вимагали від місцевого підприємства, яке продавало алкогольні напої, щомісячну плату за не проведення перевірок їхнім підрозділом та сприяння при перевірках іншими уповноваженими особами.

Тарасова і Карасір були затримані під час отримання від підприємства 115 тис грн. За хабарництво їм загрожує позбавлення волі на строк 5-10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У ході слідства було накладено арешт на квартиру Карасіра. Також арештовано $116,5 тис, що лежать на банківському рахунку Тарасової. Крім того, у неї арештовано квартиру на 119 кв м на вул. Автозаводській у Києві, половину будинку на ділянці площею 0,1 га на вул. Житомирській у Чернігові, ділянки загальною площею 1 га у с. Осовець у Чернігівській області, 7 ділянок загальною площею 1,22 га у с. Хотянівка Вишгородського району Київської області та автомобіль Toyota Land Cruiser Prado 2012 року випуску.

Дві з семи ділянок Тарасової у с. Хотянівка знаходяться на березі Вишгородського обвідного каналу. Ці ділянки вона отримала у власність у 2013 році, коли сотка землі у цьому районі коштувала близько $3 тис. Поруч із ділянками Тарасової майже 14 га землі належить родині судді Вищого спецсуду Михайла Вільгушинського, екс-депутату Бориспільської райради Володимиру Решетило та дружині генерала МВС Жанні Репіній. Зауважимо, що Геннадій Репін був звільнений з органів внутрішніх справ у 2014 році. На момент звільнення він очолював Департамент оперативно-технічних заходів МВС України.