Бучанська міськрада заплатила своєму депутату півмільйона за прибирання парків
12.06.2016   //  

Бучанська міська рада в квітні-червні 2016 року перерахувала ФОП Великодний Андрій Вікторович за послуги озеленення 0,54 млн грн. Про це свідчать дані офіційного порталу публічних фінансів України «Є-дата».

Гроші заплачені за кронування та видалення дерев, прибирання території та ремонтні роботи. Переважна частина коштів виплачена за договором від 15 березня 2016 року.

За даними «ВДЗ», того дня Бучанська міськрада за результатами тендеру закупила у ФОП Великодній послуги з озеленення міста. Роботи розраховані до кінця 2016 року, а сума угоди склала 1,44 млн грн. Єдиним конкурентом на торгах було КП «Бучанське управління житлово-комунального господарства» з дорожчою на 18% пропозицією.

Андрій Великодній – депутат Бучанської міськради останніх двох скликань (з 2010 року), входить до комісії з питань містобудування. До ради обрався від партії «Нові обличчя», яку очолює мер Ірпеня Володимир Карплюк. За даними ЗМІ, він кум мера Бучі Анатолія Федурука, їх родини пов’язані також будівельним бізнесом. Федорука раніше звинувачували у роздачі землі родичам через підставних осіб.

За даними «ВДЗ», Великодний почав отримувати замовлення на озеленення від міськради Бучі з літа 2010 року і за цей загальна сума укладених з ним угод склала 6,16 млн грн.