Рідна фірма начальника земресурсів Києва через суд продовжила собі оренду ділянки на Жилянській
10.06.2016   //  

жилянська 96аСуд продовжив договір оренди 0,54 га, укладений між ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Рестін» і Київською міською радою. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 31 травня.

Йдеться про ділянку на вул. Жилянська, 96-А. У 2010 році Київрада і НВП «Рестін» уклали договір оренди ділянки з призначенням для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-житлового комплексу з допоміжними приміщеннями та паркінгом. Договір укладався на 5 років.

У червні 2015 р. НВП «Рестін» звернулося до міськради з приводу продовження договору на тих самих умовах. У вересні 2015 р. фірма повторно звернулась до Департаменту земельних ресурсів КМДА, а у січні 2016 р. вкотре надіслала листа в Київраду.

У березні цього року на запит фірми Департамент земельних ресурсів повідомив, що питання поновлення договору оренди Київрадою ще не розглядалося. Заперечень щодо поновлення договору від Київради не надходило.

Відповідно до закону про оренду землі, якщо орендар продовжує користуватися ділянкою після закінчення договору, а орендодавець протягом місяця не надсилає листа про заперечення у поновленні договору, то такий договір вважається поновленим.

Київська міська рада позов заперечувала і стверджувала, що він передчасний. Київрада повідомила, що після розгляду листа НВП «Рестін» Департамент земельних ресурсів підготував проект рішення Київради, що перебуває на розгляді профільної комісії.

На сайті Київської міської ради є дані, що такий проект рішення був зареєстрований 18 лютого 2016 р.

До початку 2015 р. засновниками НВП «Рестін» значились Ігор Глухоман та Віталій Поліщук, дядько Олексія Григоровича Поліщука – директора Департаменту земельних ресурсів Київради. Олексій Поліщук та його дружина Ірина мали довіреності на автомобілі Віталія Поліщука.

У 2015 році частка дядька Поліщука була переоформлена на Богдана Ткачука. Свого часу довіреність на автомобіль Ткачука мав Поліщук Г.М., який, судячи з ініціалів, може бути батьком керівника Департаменту земельних ресурсів.

Раніше журналісти повідомляли, що родина Поліщука має численні земельні ділянки в Києва та Київській області.