Фігурант карної справи за 15 мільйонів розбере шахти Артема та «Гірник»
09.06.2016   //  

ДП «Об’єднана компанія «Укрвуглереструктуризація» 19 травня і 2 червня за результатами тендерів замовила ТОВ «Дівітея» роботи з розбирання будівель і споруд на суму 14,59 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року за 10,06 млн грн. розберуть і демонтують обладнання об’єктів технологічного, допоміжного та енергетичного призначення, транспортного господарства і зв’язку, а також зовнішні мережі водопостачання, теплопостачання й каналізації шахти імені Артема ВО «Дзержинськвугілля».

Ще 4,52 млн грн. піде на ліквідацію вентиляційних шурфів №2-5, розбирання будівель, підкранових колій, насосної станції, котельні, пилорами та інших споруд шахти «Гірник».

Конкуренцію переможцю склало ТОВ «Спеціалізована огнеупорна компанія».

Дорожчі заявки ТОВ «Будінвест-Сервіс 15», ТОВ «Центр покрівлі «Домобуд» і ТОВ «Логістичний консалтінг центр» щодо шахти Артема відхилили за недоліки документів.

Криворізька «Дівітея» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Наталії Фрейдун, директором є Геннадій Соловар. Раніше засновниками значились Олександр Найдьонов і Олександр Стамат.

У січні фірма виграла єдиний тендер нинішнього замовника на демонтаж будівель ДП «Бурвугілля» за 8,92 млн грн.

«Дівітея» фігурує у кримінальному провадженні щодо привласнення службовими особами «Укрвуглереструктуризації» коштів держбюджету. За матеріалами слідства, в.о. гендиректора та його заступник штучно створювали умови для перемоги в тендерах підконтрольних їм структур. Імена керівників держпідприємства у матеріалах суду приховано. У 2014 р. директором «Укрвуглереструктуризації» був Олексій Тютюник, а з серпня 2015 р. посаду обіймає Вячеслав Данилов.

Засновником «Спеціалізованої огнеупорної компанії», створеної у січні 2015 р. у Кривому Розі, є Ірина Остовська. Керує фірмою Олександр Гужев, який також є директором ТОВ «Криворіжмеханомонтаж» Костянтина Боклага.

У квітні-травні фірма-конкурент виграла торгів на 26,51 млн грн. – виключно в «Укрвуглереструктуризації».