Суд легалізував дружині Миримського використання гектара в Сирецькому парку попри незгоду Київради
07.06.2016   //  

сирець миримськаСуд визнав укладеним договір між ТОВ «Лібра» і Київською міською радою щодо оренди ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального центру дозвілля зі спортивно-оздоровчим комплексом та паркінгом на вул. Тимофія Шамрила, 2. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 10 травня.

У 2001 році Фонд держмайна продав ТОВ «Лібра» спортивно-оздоровчого комплексу «Чайка» площею 1573 кв.м. на вул. Тимофія Шамрила, 2 у Шевченківському районі м.Києва.

У 2006 році Київрада затвердила проект відведення 0,87 га за цією ж адресою фірмі в оренду на 5 років. У подальшому Київрада ухилилася від укладання самого договору оренди, водночас не висловлюючи конкретних зауважень.

30 вересня 2015 р. Господарський суд Києва визнав договір оренди укладеним. Датою договору визначено 29.08.2012 р.

Київрада і департамент земельних ресурсів подали апеляцію, в якій посилались на те, що фірма надіслала їм проект договору не на нотаріальному бланку, а також зазначили про зміну нормативної грошової оцінки землі.

Однак суд ці доводи відкинув, зокрема вказавши на те, що законодавство не вимагає, аби проект договору надсилався на нотаріальному бланку. А зміна нормативної грошової оцінки землі не свідчить, що проект договору не відповідає законодавству. Крім того, проектом договору передбачена зміна та індексація грошової оцінки землі без внесення змін до договору.

Київрада і департамент земельних ресурсів спробували оскаржити рішення в Вищому госпсуді, посилаючись на неактуальність деяких умов проекту договору оренди земельної ділянки. Однак позов знову програли.

Єдиною власницею фірми «Лібра» є Вікторія Миримська, дружина екс-нардепа Льва Миримського, обраного від партії «Союз по округу в АР «Крим».