Гройсман нібито зробив вугільним замміністра енергетики скандального Толчина
07.06.2016   //  

Станіслав ТолчинКабінет міністрі 1 червня призначив Станіслава Толчина першим заступником міністра енергетики та вугільної промисловості. Про це пише Дмитро Рясний на «Економічній правді».

Кандидатуру Толчина на засіданні уряду була внесена з голосу міністром енергетики та вуглепрому Ігоре Насаликом. Але справжнім ініціатором призначення Толчина був прем’єр-міністр Володимир Гройсман, якому в свою чергу цю кандидатуру першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості порадив народний депутат Євген Геллер.

Геллер входить до депутатської групи «Відродження»,  яка вважається парламентським форпостом Ігоря Коломойського. А ще він давній бізнес-партнер Рината Ахметова, чиї кадрові побажання Геллер нібито і ретранслював Гройсману.

На посаді першого заступника Толчин буде курувати вугільну галузь.

Від «Наших грошей»

В травні міністр Ігор Насалик заявив, що проведе відкритий кадровий конкурс на посади двох своїх міністрів. Ця заяву він зробив  після появи звинувачень, що його радник Юрій Зюков співпрацював з бойовиками ЛНР.

Станіслав Толчин раніше очолював управління АМКУ в Київській області. З  2006 по 2012 роки очолював державну холдингову компанію «Макіїввугілля». Толчин покинув посаду директора холдингу «у зв’язку з хворобою» після відкриття проти нього карної справи за незаконне списання вугілля. Перед цим Толчину інкримінували невиплату 46 млн грн.. зарплатні шахтарям та порушення фінансової дисципліни на 1,8 млрд грн. Всі ці звинувачення, які врешті решт привели до відставки Толчина, були частиною процесу побудови структурами Олександра Януковича – старшого сина тодішнього президента Віктора Януковича, схеми заробітку на державних вугільних шахтах.

Народний депутат Антон Геращенко (народий фронт) звинуватив Толчина в оборудках з бюджетним коштами та гірничою масою.

На офіційному сайті міністерства енергетики та вугільної промисловості інформація про призначення Толчина відсутня.