Спаринг-партнера Кауфмана-Грановського оштрафували на 1,6 мільйона за розпил 49 мільйонів сім років тому
05.06.2016   //  

Суд стягнув з ТОВ «СПТР» до держбюджету 1,6 млн грн штрафу і пені за підігрування на тендері 2009 року, який проводив «Одеський морський торгівельний порт». Про це свідчить рішення Госпсуду Одеської області від 18 травня.

У грудні 2013 року АМКУ оштрафувало фірму «СПТР» за організацію антиконкурентного тендеру разом з ПАТ «Чорномортехфлот» на виконання днопоглиблювальних робіт з реконструкції акваторії «Одеського морського торгівельного порту» (Хлібна гавань і друге коліно Підхідного каналу). Ця закупівля проводилася у жовтні 2009 року, переможцем став «Чорномортехфлот». Вартість закупівлі – 48,65 млн грн.

Як встановили антимонопольники, компанії подали однакові документи, які розробляв «Чорномортехфлот». При цьому «СПТР» не мало власного чи орендованого днопоглиблюваного обладнання та працівників відповідної кваліфікації, а також відповідного досвіду виконання значних за обсягом та складністю днопоглиблюваних робіт. Комісія дійшла висновку, що «СПТР» готувало тендерну документацію за участі «Чорномортехфлоту» і не мало на меті отримати перемогу.

АМКУ оштрафував «Чорномортехфлот» на 2,5 млн грн, а фірму «СПТР» – на 800 тис грн. Цей штраф остання мала сплатити до  20.03.2014. Однак, оскільки «СПТР» цього не зробив, то йому нараховано ще 800 тис грн пені.

ТОВ «СПТР» протягом 2008-2013 рр виграло держпідряди на суму 7,66 млн грн. Протягом 2014 року фірма нічого не вигравала. А у травні-липні 2015 року «СПТР» виграв тендери ще на 929 тис грн. Засновниками ТОВ «СПТР» є Сергій Кувшінов і Сергій Кувшинов.

Протягом 2009-2012 рр ПАТ «Чорномортехфлот» виграв держпідрядів на суму 1,46 млрд грн.

Акціонерами «Чорномортехфлоту» є кіпрські компанії «Луксiна Констракшнз Лтд», «Берамел Iнвестментс Лтд», «Мадонiум Трейдiнг Лтд» і «Старлент Менеджмент Лтд». У травні 2014 року суд порушив справу про банкрутство підприємства, а на початку березня 2015 року ПАТ було визнане банкрутом. Ліквідація підприємства триває.

За даними «Ділової столиці», у минулому році власники компанії вивели з неї все ліквідне майно і перетворили на «пустишку». За даними «Коментарів», «Чорномортехфлот» контролювався структурами відомих одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Геннадійовича Грановського (не плутати з народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Олександром Михайловичем Грановським, який тісно пов’язаний з нардепом Ігорем Кононенком, бізнес-партнером президента Порошенка).