«Київпастранс» відмінив тендер на ремонт трамвайної лінії, де дешеві метробудівці зіпсували розпил 192 мільйонів
03.06.2016   //  

КП «Київпастранс» 30 травня відмінило тендер на реконструкцію трамвайної лінії по вул. Дмитрівській очікуваною вартістю 192 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Розкриття пропозицій відбулось 27 квітня. ТОВ «Еко-Буд-Трейд» і ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж» принесли заявки, які відрізнялись від очікуваної ціни на 0,1-0,3%. Крупна компанія ПАТ «Київметробуд» зголосилась виконати роботи за 179,80 млн грн., що на 12 млн грн. дешевше від запланованих витрат і цін конкурентів.

Після місячної паузи «Київпастранс» вирішив, що усі три фірми потрібно не допустити до торгів через невідповідність кошторисів за обсягами та вартістю матеріалів. Крім того, «Київметробуду» закинули спізнення із внесенням забезпечення на один банківський день.

«Варда Спецбуд Монтаж» зі статутним капіталом 1 тис грн. створили в кінці 2014 р. Артем Молчанов із села Доманівка на Миколаївщині та Олександр Кириченко з села Росава на Київщині.

Дмитро Кириченко, прописаний там само в Росаві, був першозасновником нинішнього конкурента «Еко-Буд-Трейд».

Крім того, на Олександра Кириченка записане ТОВ «Віді Трейд», від імені якого киянам приходили підроблені квитанції на оплату ремонту під’їздів.

«Еко-Буд-Трейд» зараз належить Максиму Половку. Він через ланцюжок партнерів пов’язаний із компаніями, близькими до директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА та президента АТ «ХК «Київміськбуд».

У 2015 р. Половко висувався у Київраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», від якої туди пройшов Непоп.

Директором із березня є Сергій Васильович Драч, колишній перший заступник Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України, а до того – голова наглядової ради вищезгаданого «Київміськбуду».