Полтавчани! Прямо у вас під носом трапилася пряма … ваших грошей (цензурна версія)
02.06.2016   //  

Цей текст був написаний для пояснення того, що відбулось 26 травня на тендері управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому. Спочатку його було опубліковано в фейсбуку автора у первозданному вигляді, де речі називались своїми іменами. Але для більш офіційного медіа-простору найбільш спірні оціночні судження (такі як «крадіжка», «нахабна», «розпил», тощо) було замінено на нейтральні «трикрапки». Отже поїхали.

Полтавчани! Прямо у вас під носом трапилася пряма … ваших грошей. …, …, … … за змовою. Причому з прецедентом для всієї України.

13342894_243799649333782_8449830946533752929_n«Наші гроші» довго і послідовно перебували в стані когнітивного дисонансу у зв’язку з відомим парадоксом. Комунальні підприємства за визначенням належать місцевим органам влади. Але при цьому вони регулярно без докорів сумління і претензій контролерів виграють тендери своїх засновників. Тобто очевидний факт «пов’язаних осіб».

З огляду на природність такого світоустрою ми звиклися з цим феноменом і якось змирилися з явним протиріччям букві закону.

І ось мамаєвські комунальники завдали нищівного удару по вивіреній, але тендітній картині світу. Вони безжально викинули з власного тендеру на догляд за дорогами Полтави власне дорожньо-експлуатаційне підприємство саме через «пов’язаність осіб» з організатором тендеру! Чесно, ми вперше побачили таке рішення за всю історію вивчення «Вісника держзакупівель».

Рука мамаївців не здригнулася навіть з огляду на те, що комунальники пропонували свої послуги за 47 мільйонів, а приватна фірма – на 18 (вісімнадцять) мільйонів дорожче!

Мамаївці навіть не засумнівалися у здатності приватної фірми забезпечити догляд за дощової каналізацією і прибиранням доріг Полтави, хоча ця фірма взагалі з Харкова. Мабуть, комунальники впевнені, що харків’яни візьмуть на субпідряд відкинутих комунальних дорожників за ті самі 47 мільйонів (а то і менше, адже їм все одно нікуди подітися). А ті самі 18 мільйонів (а то і більше) поділять десь в Харкові.

У чесності поділу/… ми теж не маємо сумнівів, адже фірма належить пану Шляхті – представнику «Блоку Петра Порошенка».

І в чесності полтавських комунальників теж сумнівів немає, адже ними керує відомий … … питань Олександр Мамай.

Весь текст рішення про відхилення комунального підприємства тут, подробиці щодо власників фірм-учасників тут.

Блог від: Юрій Ніколов