Фірмі інвалідів переплатили півмільйона за ролики про Паралімпійські ігри через психологічні нюанси
01.06.2016   //  

Український центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Держкомспорту 26 травня за результатами тендеру уклав угоду з підприємством «Бізнес-центр НКСІУ» на інформаційне висвітлення XV літніх Паралімпійських ігор у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія) за 2,87 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Виготовлять 9 роликів про види спорту, 12 відеоповідомлень у ЗМІ, 50 роликів-портретів переможців, фільм про збірну України та підсумковий фільм.

Фірма висвітлювала минулі літні ігри 2012 р. за 3,15 млн грн., а також зимові ігри 2010 і 2014 рр.

Нині конкуренцію переможцю склало ДочП «Телерадіокомпанія «Стерх» ТОВ «Природні інвестиції» – це дніпропетровський 11 канал Віктора Пінчука.

Заявка ТОВ «Євромедіа Україна» була на півмільйона дешевшою, але її відхилили. Фірма не мала підтверджень Національного Паралімпійського комітету України про наявність кваліфікованих працівників, які мають необхідні знання і досвід висвітлення чемпіонату світу, Європи, Кубку світу, кваліфікаційних міжнародних змагань з паралімпійських видів спорту у 2010-2015 рр., а також цих подій і Паралімпійських ігор у 2013-2015 рр. Крім того, пропозиція діяла 90 календарних днів замість робочих.

«Євромедіа Україна» поскаржилося в АМКУ на вимогу щодо досвіду зйомки саме паралімпійських подій. Колегія відмовила у скарзі, бо замовник довів, що їхнє висвітлення потребує особливих навичок, у тому числі психологічних.

«Бізнес-центр НКСІУ» належить Національному комітету спорту інвалідів України. Підприємством керує Євген Дорошенко, а Нацкомітетом – Валерій Сушкевич, нардеп від ВО «Батьківщина».

«Євромедіа Україна» заснували Валентин Шостак і Павло Грицак, бізнес-партнер Олександра Ксенофонтова (ТОВ «Шоутайм») – чоловіка і продюсера співачки Руслани Лижичко. Павло Грицак у якості віце-президента НТКУ у 2005 році також опікувався проведенням дорослого «Євробачення» в Україні. Тоді Україна отримала конкурс, бо роком раніше Руслана перемогла у ньому.