Черкаський аеропорт два роки не розривав договір оренди, по якому не отримував ні копійки
01.06.2016   //  

Суд розірвав договір оренди між КП «Аеропорт Черкаси» і ТОВ «Облагропостач – Черкаси». Про це свідчить рішення Господарського суду Черкаської області від 26 квітня.

У листопаді 2013 року комунальне підприємство передало в оренду «Облагропостач – Черкаси» приміщення адміністративно виробничої будівлі комерційного складу загальною площею 1481 кв. м.

Договір укладався до кінця жовтня 2016 року. Також у договорі зазначалося, що чинність договору припиняється внаслідок несплати орендної плати протягом двох місяців.

Фірма «Облагропостач – Черкаси» сплатила лише 12780 грн. орендної плати за грудень 2013 року, січень і березень 2014 року. При цьому останній платіж у сумі 6000 грн. зроблено 31.03.2014 і з цієї дати орендна плата більше не сплачувалася.

Суд позов комунального підприємства задовольнив і видав рішення про розірвання договору.

Відомо, що позов про розірвання договору КП «Аеропорт Черкаси» подало в квітні цього року. Чи користувалося «Облагропостач – Черкаси» складом останні два роки невідомо.

За даними місцевих ЗМІ, у лютому цього року низку комунальних підприємств Черкащини, серед яких КП «Аеропорт Черкаси», звільнили від сплати коштів від оренди до обласного бюджету. Ці гроші комунальним підприємствам дозволили використовувати на утримання і відновлення своїх основних засобів.

Фірма-орендар «Облагропостач – Черкаси» зареєстрована на Андрія Беспалого з міста Сум.