Директора земельного КП підозрюють у привласненні майже 2 мільйонів гривень і двох автомобілів
31.05.2016   //  

Колишнього директора КП «Земельно-кадастрове бюро при Управлінні земельних ресурсів Одеської міської ради» Віолетту Євтушек підозрюють у заволодінні коштами і майном підприємства. Про це свідчить ухвала Приморського райсуду Одеси від 22 березня.

За даними слідства, у жовтні 2012 року Євтушек уклала угоду з приватним підприємцем про передачу йому в оренду комунальної квартири площею 96 кв м під офіс. Потім без погодження з міськрадою директор КП провела ремонт цієї квартири за 350 тис грн. При цьому кошти орендаря за ремонт пішли не на рахунок комунального підприємства, а готівкою були передані його керівництву.

Крім того, Євтушек подавала до міськради звітні відомості, у яких удвічі завищувалися прибутки підприємства. Зокрема, у звіті надавалися неправдиві відомості про кількість працівників та їхню середню зарплату. При цьому Євтушек не подавала до міськради звітність по оплаті праці працівників підприємства.

Також керівництво КП укладало фіктивні угоди зі сторонніми організаціями на погодження висновків з відведення земельних ділянок, виконання геодезичних послуг, послуг з погодження геодезичних робіт, послуг з погодження інженерних комунікацій, які фактично виконувалися працівниками бюро. В період 2014-2015 рр по вказаним угодам було перераховано понад 1,5 млн грн.

Євтушек також безпідставно списала з балансу підприємства два автомобілі без погодження з міськрадою і без проведення акту обстеження.

Між тим також встановлено, що з квітня 2015 року кваліфікаційні сертифікати інженерів-землевпорядників комунального підприємства були анульовані, що фактично відповідно закону «Про землеустрій» не давало юридичних підстав проводити землевпорядні роботи. Не зважаючи на цей факт, до жовтня 2015 року бюро надавало на погодження до міськради землевпорядну документацію.

Наразі розслідування у цій справі триває.